Колко богати ще станем след влизането в Шенген? Ето какво

...
Колко богати ще станем след влизането в Шенген? Ето какво
Коментари Харесай

Колко богати ще станем след Шенген? Ето какво обеща Асен Василев

Колко богати ще станем след влизането в Шенген? Ето какво даде обещание министърът на финансите Асен Василев на среща с делегация от водещи американски компании, в която взе участие и посланикът на Съединени американски щати в България Кенет Мертен.

Влизането на България в Шенген автоматизирано би довело до стопански растеж от 3 на 100

То ще отстрани съществуващите сега спънки пред развиването на търговията поради логистични усложнения на границата. Това сподели министърът на финансите Асен Василев, оповестява финансовото министерство.

Членовете на делегацията са представители на компании в областта на защитата, опазването на здравето, киберсигурността, енергетиката, строителството и телекомуникациите и други

„ Българското държавно управление си е сложило като съществени цели приемането на страната ни в Шенгенското пространство. Такива цели са и влизането в еврозоната и Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) “, съобщи Асен Василев.

 

Министърът заяви, че страната ни ще взе участие в построяването на инфраструктурния кулоар Север – Юг

Той ще свързва Средиземноморието със Северна Европа, Молдова и Украйна от Гърция през България и Румъния. Според министър Василев този план е основен за свързаността в Югоизточна Европа и в него ще бъдат вложени над 6 милиарда евро.

Пълноправното ни участие в еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще допринесe за икономическото развиване и богатство на страната ни, безапелационен е Асен Василев

Той увери, че българските институции вършат всичко допустимо това да се случи. Министърът изясни, че чака тези процеси да доведат до стопански растеж и видимост на страната ни. Както и до цялостно включване на България в европейската институционална рамка. Според прогнозите му резултатите от това биха могли да бъдат съизмерими с растежа на Брутният вътрешен продукт от 6-8 на 100 на година.Както и с нарастването на директните задгранични вложения, което се случи в интервала 2004-2007 година след приемането ни в НАТО и Европейски Съюз.

Финансовият министър срещна американския бизнес с конкурентните преимущества на страната ни като капиталова дестинация. Той изрази вярата си напълно скоро техни представителства да отворят офиси у нас. Василев акцентира, че страната ни поддържа невисок държавен дълг от 22 на 100 от Брутният вътрешен продукт – вторият най-нисък в Европейски Съюз. Тя поддържа и недостиг в границите на 3 %, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му 10-процентният плосък налог и стабилната данъчна вероятност вършат страната ни конкурентна за вложения

Освен това разполагаме със лична енергийна инфраструктура, която обезпечава ниски стойности на енергоносителите. България се подрежда на водещите места в Европейски Съюз по растеж на износа и на индустриалното произвеждане.

Развитието на редица индустриални браншове е значимо преимущество за развиването на бизнес тук, увери финансовият министър.

Той уточни също, че заплатите в страната ни означават бърз растеж. Василев предизвести, че България е привлекателно и предвидимо място за вложения.А това предлага доста преимущества. само че евтината работа ръка не е измежду тях.

Още вести четете в секция България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР