Количествата газ, които купуваме са малки, но те ще бъдат

...
Количествата газ, които купуваме са малки, но те ще бъдат
Коментари Харесай

Шефът на "Топлофикация София" разкри иде ли шоково поскъпване на парното

Количествата газ, които купуваме са дребни, само че те ще бъдат увеличени. Това сподели изпълнителният шеф на "Топлофикация София " Александър Александров във връзка пазаруването на природен газ от борсата.

Александър Александров
"Тази седмица купуваните от нас количества ще бъдат увеличени с 1000 мегавата на ден. След това ще увеличим количествата на седмична база. Целта ни е да минем на месечни търгове, а когато договорът ни с "Булгаргаз " разрешава. Целта е количеството да доближи 50% ", съобщи Александров.

Той посочи, че годишно "Топлофикация София " заплаща 370-380 млн. лв. за газ.

Ако имаме усъвършенстване от 10%, това са съвсем 40 млн. лв. по-малко. Това ще се отрази на работата на сдружението, както и на цената на крайния артикул.

Преди това да се случи, има още един детайл, който би трябвало да следим – загубата. За предходната година тя е 96 млн. лв. ", уточни шефът на "Топлофикация София ".

Той разясни, че купеният от сдружението по-евтин газ газ не е съветски, а разбъркан – част идва от Румъния, друга част е полутечен газ.

Александър Александров посочи, че настоящите отговорности на "Топлофикация София " към "Булгаргаз " са 167 млн. лв.. Тези отговорности нито са необикновени, нито са високи в съпоставяне със отговорностите от предходни години. Няма нещо, което да провокира подозрение или терзание у нас, съобщи Александров.

По думите му, в случай че се постанова нарастване на цената на парното и топлата вода, то ще е минимално и предвид на инфлационните процеси. Смятам, че сме постигнали едно обществено допустима цена, сподели шефът на "Топлофикация София ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР