Коли без шофьори започват да извършват доставки в Калифорния. Стартиращата

...
Коли без шофьори започват да извършват доставки в Калифорния. Стартиращата
Коментари Харесай

Коли без шофьор ще правят доставки в Калифорния

Коли без водачи стартират да правят доставки в Калифорния. Стартиращата компания Nuro възнамерява да стартира своите интервенции за доставка без водачи още през идната година. Тя към този момент тества своите транспортни средства R2 в щата през април, само че разрешението ще му разреши да таксува хората за своята услуга.
Скоростта на транспортните средства на компанията ще бъде лимитирана до 56 км / ч и ще бъдат лимитирани до употреба при положителни метеорологични условия.

„ Издаването на първото позволение е значим стадий в еволюцията на самостоятелните транспортни средства в Калифорния ", сподели шефът на калифорнийския департамент за моторни транспортни средства Стив Гордън.

Nuro е учредена от двама някогашни инженери на Гугъл и има финансиране от японската компания Softbank. Нейните транспортни средства са проектирани да работят без водач или пасажери в тях. R2 употребява радари, термовизионни изображения и 360-градусови камери за ориентиране на придвижването си. Липсва волан, педали или странични огледала.

Превозното средство има две отделения с следена температура за доставки. Вратите се подвигат, с цел да покажат какво се транспортира откакто получателят вкара код. По време на предходно тестване в Хюстън, Тексас, през февруари, R2 достави пица за Domino`s Pizza, хранителни артикули от веригата супермаркети Kroger и артикули за Walmart.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР