Колективният Запад използва най-подлите трикове на геополитическото инженерство срещу Москва

...
Колективният Запад използва най-подлите трикове на геополитическото инженерство срещу Москва
Коментари Харесай

Лавров разкритикува Запада за подлите му трикове на геополитическо инженерство срещу Русия и Китай

Колективният Запад употребява най-подлите трикове на геополитическото инженерство против Москва и Пекин в опит да резервира своята надмощие. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

Руският първи посланик взе присъединяване в интернационална конференция на тематика: " Ролята на обществената дипломация в установяването, възобновяване и развиването на руско-китайските връзки ", отдадена на 65-ата годишнина от основаването на Асоциацията за руско-китайско другарство.

Днес груповият Запад трескаво се пробва да резервира своята надмощие, употребявайки извънредно безскрупулни способи на геополитическо инженерство против Русия и Китай, които е набедил за свои съществени съперници , акцентира той.

По негови думи при тази обстановка Москва и Пекин поддържат тясна външнополитическа съгласуваност.
 До къде би стигнал Китай, с цел да помогне на Путин
До къде би стигнал Китай, с цел да помогне на Путин

Понякога компликациите заздравяват партньорството

Връзките сред Москва и Пекин са един от основните фактори във връзка с напъните за демократизиране на интернационалните връзки и определяне на по-справедлив многополюсен международен ред, безапелационен бе Лавров.

Той уточни, че твърдата поддръжка за тези старания от необятната общност остава значим инструмент за възстановяване на огромната система за двустранно съдействие.

" Дейността на нашите политици и дипломати би била по-малко ефикасна без поддръжката на обществената дипломация. Значителен е нейният принос за разпространение на безпристрастния имидж на нашите страни и на най-хубавите ни достижения в региона на науката, културата и изкуството ", посочи Лавров.
 Китайски марки заместиха в Русия напусналите западни съперници
Китайски марки заместиха в Русия напусналите западни съперници

Китайските производители се научиха по какъв начин да заобикалят глобите

Той съобщи, че двустранното взаимоотношение сред Москва и Пекин е достигнало невиждани висоти.

Министърът акцентира, че съдействието сред двете страни се основава " на правилата на равнопоставеност, взаимно доверие и почитание, ценене на ползите на другия, както и на съвпадащи или значително близки подходи към настоящи модерни проблеми ".

" Въпреки нестабилната световна обстановка търговско-икономическото ни взаимоотношение се развива устойчиво. Сключените покупко-продажби в областта на вложенията, индустрията, превоза и други области се извършват поредно. Стратегическото партньорство в енергетиката се ускорява. Миналата година размерът на двустранната търговия доближи исторически връх, надхвърляйки $140 милиарда Очакваме нови рекордни върхове в края на годината ", регистрира той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР