Колегите от БСП се опитват от всяко нещо да направят

...
Колегите от БСП се опитват от всяко нещо да направят
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Злонамерени и неверни са спекулациите на БСП по темата за ремонта на Зографския манастир

„ Колегите от Българска социалистическа партия се пробват от всяко нещо да създадат скандал и да прозвучи, че надали не държавното управление, което оглавявам аз, не дава пари за Зографския манастир и за „ Александър Невски ” – което е безспорна нелепост ”, разяснява министър председателят Бойко Борисов думите на зам.-председателя на Българска социалистическа партия Жельо Бойчев, който разгласи, че левицата дава процедурата по приемането на Бюджет 2018 на Конституционния съд.

Повод за решението на Българска социалистическа партия било предлагането на Васил Антонов за разпределяне на 1,13 млн. лева за храма „ Александър Невски “ и Зографския манастир. То било признато, а след това отхвърлено при окончателното гласоподаване през вчерашния ден.

На постоянното си съвещание в сряда Министерският съвет в наличието на игумена на Зографската света обител архимандрит Амвросий ще отпусне нужните средства за ремонта на южното крило на манастира „ Свети Георги Зограф “ в Атон. Всякакви спекулации по тематиката от страна на Българска социалистическа партия са злонамерени и погрешни. Това сподели министър председателят Бойко Борисов след срещата си с българския патриарх Негово Светейшество Неофит във връзка изказванията на социалистите, че ръководещите не финансират ремонтите на светините.



Борисов разяснява, че планът за ремонта на „ Александър Невски “ е доста комплициран. „ Трябва да се направи детайлна оценка на основите на покрива и чак тогава ще знаем 15, 16 или 20 млн. ще коства. Това ще коства доста да се оправи „ Александър Невски “. Но аз съм ги заречен парите, държавното управление ги е дало обещание. “, съобщи министър председателят във видеоизявление, оповестено на профила му във фейсбук.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР