Коледните празници са все по-близо. Лампичките светят по улици и

...
Коледните празници са все по-близо. Лампичките светят по улици и
Коментари Харесай

Коледните филми тласкат към депресия

Коледните празници са все по-близо. Лампичките светят по улици и фасади, елхите към този момент са украсени, магазините - цялостни, а по малките екрани се въртят сантиментални коледни комедии. Звучи прелестно, само че в този интервал на годината стотици хора страдат от т.нар предпразнична меланхолия.

Според учени една от аргументите за появяването й са точно филмите, които подсъзнателно ни натоварват с нереалистични упования. Като стартираме от ситуацията,украсата, подаръците под елхата и стигнем до развръзката в отношениеята, където постоянно любовата побеждава.

"Хората, които са по-склонни към депресивни положения, одобряват това по два метода. Едните се усещат нещастни, тъй като съпоставят личния си живот с този от филмовите сюжети. Другите пък одобряват, че по празниците в действителност се случват чудеса и стартират да ги чакат. Зареждат се положително, минават на сантиментална вълна и в последна сметка остават разочаровани, тъй като нищо от това, което са си представяли, не се случва ", изясняват американски психолози, написа в. "Телеграф ".

Специалистите поучават й да не си обещаваме нищо за новата година. Причината е, че слагането на нереални цели не носи задоволство, а натоварва. Това се случва в още по-голяма степен с хората, които са заявили идните промени пред околните си. Защото когато те не изпълнят обещаното, това ги потиска, срутва самочувствието им и ги кара да се усещам още по-зле. Всичко това отваря път към следпразнична меланхолия.

Ето за какво специалистите са безапелационни, че верният метод да посрещнем празниците и да влезем в новата година е да не залагаме на огромни упования.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР