Коледните добавки за пенсионерите продължават да са под въпрос. До

...
Коледните добавки за пенсионерите продължават да са под въпрос. До
Коментари Харесай

Правителството трябва да вземе решение за коледните добавки за пенсионерите до седмица

Коледните добавки за пенсионерите не престават да са под въпрос. До седмица кабинетът „ Денков “ би трябвало да вземе дефинитивно решение, с цел да се изплатят те в точния момент с постоянната пенсия.

Боряна сподели, че всеки лев над пенсията ѝ е значим, както и че с коледната добавка тя и множеството възрастни са привикнали и си я чакат.

Зависи от осъществяването на бюджета за ноември, посочи министър председателят

„ Добре е да има поддръжка за празниците, някак си е психически миг – хората да знаят, че някой мисли за тях, за възстановяване на положението им “, разясни Боряна Станчева.

Управляващите към момента не дават отговор с „ да “ или „ не “ за празничните бонуси. Тезата им е, че политиката е за трайно нарастване на пенсиите, които в средата на идната година ще бъдат обновени с 11%.

Предвижда се работодателите да заплащат единствено два вместо досегашните три дни от болничния на чиновниците си

„ Да има нарастване на размера на пенсиите, а не да се разчита един път в годината да се дава. Въпросът е, че това не е ваша политика, а е записано в закона, в случай че приказваме за актуализацията на пенсиите “, изясни общественият министър Иванка Шалапатова.

Миналата година да вземем за пример имаше нарастване на пенсиите през юли, по-късно преизчисление през октомври и най-после 70 лв. коледни добавки за всички.

Не е ясно дали този декември ще има коледни добавки за пенсионерите

Национален осигурителен институт завършва обработката на декемврийските пенсии в края на идната седмица.
И в случай че кабинетът желае да даде добавки, би трябвало да реши това до тогава, с цел да бъдат изплатени с постоянната пенсия, обясниха от института.

„ Технологично за нас това е най-хубавият период, несъмнено всяко решение може да бъде изпълнено “, изясни Любомира Язаджиева от Национален осигурителен институт.

Майчинството за втората година се резервира, съгласно проектобюджета на Държавното публично обезпечаване за 2024 година

Добавки може да се изплащат и отвън постоянната пенсия. Но хората, които получат парите си по пощата, ще отидат до нея два пъти.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР