Коледните базари са неизменна част от зимния облик на големите

...
Коледните базари са неизменна част от зимния облик на големите
Коментари Харесай

Най-красивите Коледни базари в Европа СНИМКИ

Коледните базари са неизменима част от зимния образ на огромните европейски градове.

Къде са най-красивите Коледни базари в Европа?

Кьолн, Германия

Към 4 милиона гости събира всяка година Коледният базар пред Кьолнската катедрала. Той е един от най-посещаваните Коледни базари в Германия. Освен многочислените сергии, отрупани с най-разнообразни артикули и лакомства, коледно въодушевление основават и над 100 театрални изяви, написа dariknews.bg.

Краков, Полша

Този Коледен базар е ситуиран в остарелия град Краков. И в случай че сантименталните декори не съумеят да стоплят нечие сърце, полската водка безусловно ще го стопли. Главна атракция е състезанието за най-хубава Коледна ясла, който се организира всяка година. През 1937 година се е състоял за първи път.

Виена, Австрия

Сторовиенският Коледен базар се организира всяка година на историческия площад пред Шотландското абатство. Наред с най-голямата коледна ясла в Австрия,този базар е известени с висококачествените занаятчийски произведения, които се оферират там. Виенският Коледен базар, който се организира от 1987 година, е умислен като контраст на комерсиалните Коледни базари.

Базел, Швейцария

Базелският Коледен базар на площад " Барфюсер " е най-големият в Швейцаиряи може да се похвали с най-дългата осветена коледна улица в Европа. Нагъсто една до друга са подредени общо180 сергии. Тук се продава всичко и за всеки вкус-от дървени играчки и вегански артикули до индийско ръкоделие.

Страсбург, Франция

Коледният базар в Страсбург е най-старият във Франция. Особеното е, че типичните дървени будки са ситуирани освен към Страсбургската катедрала, само че и на доста други места в града. В тях човек безусловно ще откри нещо, което ще по усета му.

Брюге, Белгия

Коледният базар в Белгия се порвежда на " Гроте маркт ". С празничната си декорация целият феодален град споделя коледното въодушевление. Светещи гирлянди красят фасадите на постройките, а карети оферират сантиментална разходка из празнично осветения град.

Мадрид, Испания

Мадридският Коледен базар се организира на " Пласа Майор " -най-големият площад в испанската столица. Кулминацията на коледните празненства в Испания е на 6 януари, когато се организира шествието само че Тримата влъхви. Според испанският бит точно те носят коледните дарове. Шествието, което се излъчва онлайн по испанската телевизия, притегля всяка година хиляди туристи.

Лондон, Англия

Германската Коледа е експортна стока. " Уинтър Уондърленд " в лондонския Хайд парк е най-хубавото доказателство за това. Коледният базар там е по немски образец-с " баварска пързалка " и " немски наденички ".

тагове коледен базар Европа  Най-красивите Коледни базари в Европа СНИМКИ  Най-красивите Коледни базари в Европа СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР