Коледни елхи от различни краища на страната се доставят в

...
Коледни елхи от различни краища на страната се доставят в
Коментари Харесай

Запада бизнесът с живи коледни елхи

Коледни елхи от разнообразни краища на страната се доставят в Бургас за празниците. Местата, на които се продават в града, се употребяват за това от години и хората знаят къде да отидат, когато стартират приготвят домовете си за Коледа. Репортер на Actualno.com посети две от местата, където по традиция се оферират единствено живи коледни дръвчета.
Срещаме се с Георги Димитров, който продава елхи от години. Според него бизнесът запада, а тази зима продажбите са извънредно слаби . Това обаче не е причина експертите от Регионална дирекция по горите да не следят процеса, тъкмо назад. Проверките са засилени и постоянни: „ Днес още веднъж ни ревизираха от РДГ. Това е втората инспекция, единствено за няколко дни. Гледат постоянни ли са билетите за отсечените дървета, бройките, марките дали подхождат на номерата. Ние сме изрядни по всички индикатори “.

Георги демонстрира документите, които са обект на инспекция и изяснява, че борчетата са от Вресово, а живите елхи и елите от Равногор, има дръвчета и от разсадника в Брацигово.

Цените са от 25 лв. до 50 лв. за огромните борове, като те се отнасят за отрязаните дръвчета. Ако купувачът реши да си вземе дръвче без пънчето, което държи елхата изправена, цената пада. За страдание, хората избират пластмасови елхи, установи продавачът на жива стока. Това е повода продажбите да понижават фрапантно по отношение на минали години. Въпреки това до 24 декември всеки, който не харесва изкуствени елхи, може да посети мини пазара.

Намираме живи дръвчета, засадени в саксии и на второто място, което посещаваме. И там оборотът не е огромен.

Изкуствената декорация може да размени същинската, само че не и по неповторимата миризма на борово дръвче, единомислещи са купувачи и продавачи. Хубавото е, че има организации, чиито начинания са ориентирани към засаждането на дръвчетата след празниците. Така, част от тях ще бъдат върнати в природата и ще могат да продължат живота си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР