Коледни добавки от 70 лева ще получат всички пенсионери с

...
Коледни добавки от 70 лева ще получат всички пенсионери с
Коментари Харесай

Коледни добавки от 70 лева ще получат всички пенсионери

Коледни добавки от 70 лв. ще получат всички пенсионери с пенсиите си през декември, реши служебното държавно управление.

Вицепремиерът Лазар Лазаров разгласи:

" Еднократни спомагателни суми за всеки един пенсионер в размер на 70 лева, без значение от размера на пенсията, която получава пенсионерът. Това ще се отрази директно върху приходите на два милиона и тридесет и четири хиляди пенсионери ".

142 милиона лв. ще коства изплащането на коледните добавки за пенсионерите, парите са от икономии в разходната част на бюджета, добави служебният финансов министър Росица Велкова. Тя разяснява и последните данни за инфлацията през октомври.

" Инфлацията за първи път е обръща тренда и стартира леко да се забавя с 1,1 процентни пункта – от 18,7% през септември на 17,6% през месец октомври. Очакваното закъснение е в сходство с макроикономическата прогноза на Министерството на финансите. Това се дължи на спад в цените на енергоносителите – газ, нефт и други, за което държавното управление целеустремено работеше. "

В края на тази седмица вицепремиерът Лазар Лазаров и министър Росица Велкова ще беседват с бизнеса и синдикатите за размера на минималната работна заплата за идната 2023 година.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР