Коледната елха е поставена вече на площад Велбъжд.Тяе висока 12

...
Коледната елха е поставена вече на площад Велбъжд.Тяе висока 12
Коментари Харесай

12 - метровата елха ще грейне на 5 декември

Коледната елха е сложена към този момент на площад Велбъжд.Тяе висока 12 метра и е предоставена от ДЛС„ Осогово “от региона наместността " Двете реки ".

Украсата по традиция се изготвя от художествения екип на отдел " Култура и духовно развиване ". Осветлението на кюстендилската елха ще бъде напълно светодиодно, енергоспестяващо и икономично и ще пременя дръвчето с разнообразни светлинни режими.

Рождествени светлини ще заблестят освен на централния площад, а и по централната градска алея.

Тържественото запалване ще се организира на 5 декември от 17:30 часа на площад " Велбъжд ".

Участие ще вземат музикантите от Професионалния духов оркестър на Община Кюстендил, деца от Основно учебно заведение " Св. Паисий Хилендарски " и ВГ " Калпазани ". Организаторите дават обещание запалването на светлините да бъде прочувствено, вълнуващо и споделено, тъй като най-хубавото, ече тази година рестриктивните мерки са анулирани и всички кюстендилци и посетители на града са добре пристигнали на събитието.

Няколко дни по-късно ще бъде осветена и алеята по " Колушко дере ", предлагащо чудесни условия за зимна разходка и през най-студените дни на декември. В коледна декорация ще се премени и още едно обичано място на кюстендилци - парка пред ХГ " Вл. Димитров - Майстора "
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР