Коледен Фермерски пазар Пендара“ ще се състои днес на Женски

...
Коледен Фермерски пазар Пендара“ ще се състои днес на Женски
Коментари Харесай

Конкурс за греяно ниво и ракия на Коледния Фермерски пазар „Пендара“ на Женски пазар

Коледен Фермерски пазар „ Пендара “ ще се състои през днешния ден на Женски пазар от 10 до 16 часа. Освен обичайните фермерски и занаятчийски храни за посетителите са готови още много изненади и благоприятни условия за положително въодушевление. Една от атракциите е Конкурсът за най-пивкото и ароматно греяно вино или ракия, който ще разреши на баш майсторите на типичната коледна напитка да премерят чаши в конкуренция кой е най-хубавият. Участниците ще имат половин час, с цел да подготвят майсторското си пиво, като се позволяват единствено естествени съставки, а обичайните и локални предписания ще са приоритет в оценяването. Жури от 3-ма души ще избере спечелилият, който е съчетал съвършения баланс сред усет и мирис в греяното вино или ракия, а гостите на Женски пазар ще имат удоволствието също да опитат от коледните топли питиета. Конкурсът е с начален час 13:00 и ще се организира на специфичната демонстрационна сцена на Фермерски пазар „ Пендара “.

Тази събота в границите на Коледния фермерски пазар на Женски пазар ще гостуват още Дядо Коледа и Снежанка за най-малките, ще има национални танци и коледни български песни, а в специфична работилничка ще се учим по какъв начин да украсяваме коледни курабийки.

За феновете на анологовата музика организираме и четвъртото издание на Sofia Vinyl Fest, който ще събере търговци и фанатици на грамофонни плочи. (повече детайлности в приложената програма)

„ Решихме да създадем същински коледен дух на Женски пазар и да организираме празник както за сетивата, по този начин и да дадем опция на посетителите ни да си напазаруват за идните Бъдни вечер и Коледа. За нас фермерския пазар „ Пендара “ е мястото, на което българските фермери и занаятчии могат да оферират своята продукция всяка събота, само че и опция на Женски пазар да покаже, че е същинско съвременно градско пространство, което съчетава търговски площи със събития, представляващи сериозен интерес както за столичани, по този начин и за гостите на столицата “, сподели Драгомир Димитров, изпълнителен шеф на Пазари Възраждане ЕАД, общинското сдружение, което стопанисва Женски пазар.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР