Коледата за земеделците тази година подрани. Лидерът в сделките със

...
Коледата за земеделците тази година подрани. Лидерът в сделките със
Коментари Харесай

Коледата подрани: супер ниви излизат на пазара

Коледата за земеделците тази година подрани. Лидерът в покупко-продажбите със селскостопански терени – „ Агрион “ пуска на пазара супер ниви на преференциални цени. Сред тях има терени край морето и покрай огромни регионални центрове. В морските общини най-интересни са парцелите в региона на Несебър, Поморие, Приморско, Аврен. Освен там, компанията предлага аграрни терени и край София, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Плевен, Ловеч и други области на страната.

Размерите на парцелите, които към момента не са продадени, както и точното им местонахождение в другите землища, може да се видят на адрес https://www.agrion.bg/bg/zemq/sellingform .


Продажбата е част от обичайните зимни оферти на „ Агрион “, които притеглят фермери и вложители в офисите на компанията.
От предложенията могат да се възползват земеделци, които желаят да разширят своите стопанства, вложители, които желаят да купят ниви или хора, които желаят да вложат средства в терени, които да им носят висока рентабилност.

Цените потеглят от 300 лева./дка, което е много под междинните пазарни стойности в страната.

Земята може да се вземе и на разсрочено заплащане до 36 месеца, с минимално предплатено заплащане от 10%.

„ Възможността за разсрочено заплащане е все по- известна измежду евентуалните купувачи. От сходна алтернатива се възползват най-вече по-малки аграрни производители, които търсят разнообразни разновидности да придобият земеделска земя, без да им се постанова да заплащат вкупом за нея. По този метод те имат опция да вложат свободните си пари в техника или по-качествени семена, което води до по-ефективно и съвременно земеделие “, разясниха от „ Агрион “.

Атрактивните терени притеглят интереса освен на обичайните купувачи, само че и на от ден на ден младежи, които желаят да избягат от натовареното всекидневие на града и да развиват съвременно биоземеделие.

Често парцелите са опция за земеделците да комасират земите си. Комасацията усилва продуктивността и понижава разноските. Тя дава по-добри условия за механизирана обработка на земята, което е причина за увеличение на добивите и за насърчаване на селско стопанство с висока добавена стойност. Окрупняването на терени оказва помощ и за образуването на по-добра цена на земеделските площи.
Стойността на комасираните парцели е много по-висока от междинната за даден район, даже и да се съпоставят терени от едно и също землище, безапелационни са специалистите в сектора.

За пет години, откогато е на пазара, „ Агрион “ се трансформира в желания сътрудник за договорка от страна на притежатели и арендатори на аграрни земи. Според национално маркетингово изследване, всеки втори арендатор и близо 75 на 100 от притежателите на земеделска земя имат вяра на компанията и я избират за желан сътрудник за договорка.

Сметките демонстрират, че вложенията в земеделска земя носят много по-добра рентабилност от банковите депозити и капиталовите фондове. При приблизително повишаване на цената с почти 4% на година и лихва от 50 лева, покупката на аграрен парцел би могла да донесе рентабилност от близо 10%, даже и в случай че се постановат спомагателни вложения в създаване на имота.

Анализът на „ Агрион “ демонстрира, че най-често купувачите се свързват с компанията онлайн – през уеб страницата www.agrion.bg , на националния телефон 080011166 и на място, в офисите на компанията в цялата страна. Във всеки от районните офиси заинтригуваните могат да получат гратис експертни препоръки, информация за пазара, както и търговски и юридически съвещания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР