Коледата далеч не е най-любимият ми празник - не е

...
Коледата далеч не е най-любимият ми празник - не е
Коментари Харесай

Сбъдва се: Коледата е невъзможна и всеки е сам вкъщи

Коледата надалеч не е най-любимият ми празник - не е на датата, на която я празнуват останалите православни, доминират шопингът и софрите, а и всичките тия Jingle Bells ми идват too much.
Но оставяме настрани какво на мен ми харесва - празниците са, с цел да се честват, да се забележим с близки и другари, децата да полудуват, дарове и по този начин нататък. У нас религиозният детайл е редуциран до най-малко, само че най-малко настроението е празнично и всеки се старае по някакъв метод да направи дните към Коледа по-весели и приятни. В последна сметка, Рождество Христово е едно от нещата, които ни вършат част от европейската цивилизация.
Всеки, който е обитавал в други европейски страни по Коледа, знае каква цари там в тези дни. Базарите, украсата по здания, улици и магазини, светлините, усмивките на хората, концертите навън и на закрито, изложбите и театралните осъществявания - живот в най-чист тип, живот, цялостен с хубост и страсти.
Днес светът е друг и няма спор, че рестриктивните мерки по отношение на ковид би трябвало да се съблюдават, въпреки някои от тях да не са задоволително съответни. Въпросът е дали в случай че целокупна Европа остане без най-големия си празник, ще продължи да бъде онази Европа, която обичаме?
Само за една седмица бяха въведени какви ли не ограничавания. В Германия затварят заведенията, а Меркел предизвести, че Коледа ще се чества в " доста стеснен фамилен кръг ". Във Франция притежателите на дребни магазинчета са гневни, тъй като на тях им постановат забрани, а огромните супермаркети работят. В Испания полицейските инспекции разтурват по стотина частни празненства на ден. Белгия пък забрани продажбата на коледни украшения, въпреки че цветята си се продават без възбрана. В Естония персонално министър председателят прикани поради ковид. В редица медии се тиражират хрумвания по какъв начин умерено може и онлайн да се посреща Дядо Коледа, че и подаръците да идват отдалечено.
В Италия и Нидерландия също има нови и нови ограничавания, а във Англия към този момент има политически прието разделяне на уплашени (от коронавируса) и гневни (от мерките). В цяла Европа се редуват митинги против ограниченията. Защото за европееца да живее свободно и рисковано е по-приемливо, в сравнение с да се свре " предпазен " в кьошето и да чака заплахата да го прескочи.
Както се обрисува, в Европа Коледата ще е невъзможна и всеки ще си е самичък у дома.
Този филм не сме го гледали.
Но пък е забавно да забележим къде още по света Коледата е неразрешена.
Китай!
Саудитска Арабия!
Северна Корея!
Сомалия!
В Таджикистан са неразрешени коледните дръвчета и фойерверките. В Бруней пък са неразрешени коледните елхи, песни и картички.
 Да подарим книга за всеки политик на Коледа Да подарим книга за всеки политик на Коледа
Хубавата самодейност " Подари книга за Коледа " не би трябвало да оставя най-нуждаещите се от нея без нещо за четене. Нашата работа постоянно е би...
Ако някой би бил удовлетворен от неразрешената в Европа Коледа, ще е измежду тези страни. Както и всички, за които целокупното християнство е зложелател, а празниците му заслужават терористични актове.
Никаква доктрина на конспирациите не е, а е реалност, че атентатите и заканите по Коледа до момента и да ги набутат по къщите. Да им лишават дребното наслади в този под напрежение и все по-труден свят.
Те не съумяха, само че европейските държавни управления ще съумеят.
Дано да останат удовлетворени от резултата - няма да има шопинг за дарове, няма да се купуват планувани скъпи движимости, няма да се купонясва по няколко пъти за една седмица. Няма да се харчат пари. Търговците ще хлопнат кепенци. След тях - вносителите. Накрая - и производителите. Икономическите резултати така и така са окаяни поради ковид, а след една изчезнала Коледа ще бъдат пагубни. Оцелелите ще бъдат здрави, само че безработни.
И лишени от Коледата, на която стават чудеса.
 Германия предизвести жителите си да не пътуват до Париж и Лазурния бряг Германия предизвести жителите си да не пътуват до Париж и Лазурния бряг
Германия предизвести своите жители да не пътуват до Париж и френския Лазурен бряг заради разпространяването на ковид в тези райо...
Автор: Евелина Гечева
 
Автор: Евелинаа Гечева
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР