Колбасите, включително и голяма част от , у нас се

...
Колбасите, включително и голяма част от , у нас се
Коментари Харесай

Луканките и саламите у нас - основно от вносно месо

Колбасите, в това число и огромна част от, у нас се създават главно от вносно месо, оповестява " ".
" Към момента към 70% от потребяваното месо е вносно, а единствено 30% се създава на наша територия. Всичкото българско месо отива за прясна консумация, а не за преправка и салами. Държавите, от които купуваме, са главно европейски - Германия, Англия и Испания. Преди появяването на Африканската чума по свинете към 50% от производството на свинското, употребявано у нас, се осъществяваше в България “, оповестява пред изданието Димитър Михайлов, изпълнителен шеф на Асоциацията на свиневъдите.
 Какво предизвикват саламите на тялото ни? Какво предизвикват саламите на тялото ни?
Колбасите са неизменима част от менюто ни. На всеки от нас е известно, че те не са измежду най-здравословните храни, само че все пак продъл...
По думите му, африканската чума е повлияла и на цените - първоначално те спаднаха, само че това е натурален ход при появяването на заболяване. Според предприемача цените се диктуват от това какво се случва в Германия. Освен това множеството хора у нас са били принудени да понижат броя на животните си за минимизиране на риска. " След това, когато чумата настъпи в Китай и Централна Европа, се получи противоположен резултат и цените скочиха. Половината популация на прасетата в Китай бе избита, поради което стартира всеобщ износ от целия свят на прасета и месо за най-многолюдната страна. След като чумата стигна до Германия, немците не можеха да изнасят за Китай, а имат свръхпроизводство и наличните количества трябваше да се осъществят в границите на Европейския съюз, което докара до наводнение на пазара, предизвиквайки нов спад на цените. Освен следствията от африканската чума по свинете, неприятната стопанска година също докара до рекордни равнища на цените на всички съществени първични материали за произвеждане на фуражи и това не се отрази добре на свиневъдството ", добавя Михайлов.
Според европейската статистика през миналата година в България са заклани към 27% по-малко живи животни, а популацията се е понижила с близо 25% в индустриалното произвеждане, което връща сектора с няколко години обратно. Обезщетенията, които са изплатени от страната на индустриалните свинекомплекси за вредите от чумата, са в размер на 170 млн. лева Когато се появи болестта, по-голяма част от страната бе вкарана в " трета зона “ и месото от кланиците стартира да излиза с така наречен диамантен щемпел който не разрешава търговията зад граница. Части от Северна България към момента са в зона 3.
Преди дни Европейската комисия заяви, че ще отстрани част от рестриктивните мерки при производството и търговията на прасета и свинско месо за пет области в страната, наложени поради АЧС. Това са областите Разград, Добрич, Кърджали, Благоевград, област София и община Аксаково в област Варна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР