Колаж: ПикСъюзът на съдиите в България, чрез отворено писмо, поиска

...
Колаж: ПикСъюзът на съдиите в България, чрез отворено писмо, поиска
Коментари Харесай

Съюзът на съдиите на нож с Корнелия Нинова! Искат да се извини на колегата им по делото за ритнатата камериерка

Колаж: Пик

Съюзът на съдиите в България, посредством отворено писмо, изиска от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова да се извини на съдията по делото против шведа Ралф Сунберг, който ритна в главата камериерка в Слънчев бряг.

Чужденецът беше освободен от наказателна отговорност и му бе наложена санкция от 4500 лв..

Той ще заплати и разноските по делото, които са към 600 лв.. Корнелия Нинова разяснява в обществените мрежи, че желае да разбере името на съдията " унижил достолепието " и " оценил подигравката на безпаметно пийнал чужденец с една българска жена на 4500 лева ", оповестява Пик.

" Искам да знам претекстовете му и да го запитвам - с изключение на закона, какво му приказва съвестта ", добавя Нинова и споделя, че няма да се преценява с правилото политиците да не разясняват правосъдни решения.

В позицията си по тематиката, ССБ изясняват, че съдията по делото е приложил закона. " И прокурорът, и съдът са длъжни да съблюдават закона, а в него е планувано, че при положение като този наложително следва да се приложи член 78 а от Наказателния кодекс ", се споделя в позицията на Съюза на съдиите.

От ССБ допълват, че съдът ползва законите, а не ги приема, което е работа на законодателния орган - Народното събрание. " Чия съвест се слага под подозрение тогава и по каква причина представител на законодателния орган си разрешава превратни внушения за активността на тези, които ползват закона, признат от законодателя?! ", питат от магистратската организация.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР