Колаж: ПикПарламентът като институция е известен с острите дебати и

...
Колаж: ПикПарламентът като институция е известен с острите дебати и
Коментари Харесай

Георги Марков със сензационно разкритие за Бойко Борисов! Ето докога ще ни управлява лидерът на ГЕРБ

Колаж: Пик

Парламентът като институция е прочут с острите диспути и политически конфликти. Бил съм народен представител във Великото Народно заседание 1990 година, мажоритарно определен и си припомням какви драми имаше тогава. Стигна се до гладна стачка, в която участвах. Това съобщи пред в. " Марица " депутатът от ГЕРБ Георги Марков на въпрос за изострения звук през последния месец в Народното събрание, съобщи Пик.

" Беше изработен опит от опозицията за компрометиране на Делян Добрев - знакова фигура в ГЕРБ. За това, че има кум или братовчед зам.-кмет в Хасково, се подвигна огромен звук. Но Конституцията пази братовчедите и всеки може да се смята спокоен на своето място. Добрев изпадна в тежко психическо положение, тъй като е почтен човек. Подаде оставка, само че ние не я приехме, тъй като неговото волеизявление е образувано вследствие на необикновен психически и нервен напън. Сега се надявам Конституционен съд да се съобрази с решението от 1993 година, където е посочено, че оставките на депутатите се гласоподават, стига да не са вследствие на принуждение, опасност, машинация или душевен напън ", разяснява той.

 

" А другояче кавги ще има още. Някои от тях се преувеличават - като опитът да се изкара, че има проблем сред Борисов и Радев. Те несъмнено не се обичат, само че мисля, че връзките им са естествени. В синхрон работят във външната политика. Ако се върнем обратно, ще си спомним за напрежението сред Иван Костов и Петър Стоянов, сред Желю Желев и Филип Димитров, а да не приказваме за Първанов и Станишев, които даже си разцепиха партията. Докато наскоро Борисов се раздели доста спортсменски с Плевнелиев и считам, че по този начин ще се раздели и с президента Радев ", увери някогашният парламентарен арбитър.

 

" Като нов народен представител от гражданската квота на ГЕРБ мога да кажа, че от началото на този парламент министър-председателят не е пристигнал нито един път на събиране на групата. Премиерът не желае да въздейства върху решенията на депутатите. Борисов се е съгласил с оставката на Добрев, само че нито има времето, нито има опцията обстойно и нашироко да живее с такива проблеми, като се има поради какво му е на главата. Той реализира доста във външната политика - контракта с Македония, Балканската четворка във Варна, съумя да извоюва Юнкер обществено да съобщи да влезем в Шенген и еврозоната, реализира точка от дневния ред следващата година водачите на 27-те страни да бъдат на една маса с водачите на Западните Балкани, които не са в Европейски Съюз. Разнобой няма, защото и за децата е ясно, че ГЕРБ без Борисов не може да съществува. Той е единственият български политик, станал за трети път министър председател, спечелил четири пъти подред парламентарни избори и единственият български политик еднопосочно признат в Европа, която сега е мощно разграничена на Западна и Централна " изясни Георги Марков.

" Борисов и Цветанов са като сиамските близнаци. Единият не може без другия. Партията не може без Борисов, който е безспорен водач, мажоритарно определен министър-председател, само че ГЕРБ не може да е толкоз мощен и без Цветанов, който доста добре е построил структурите. В ГЕРБ има класическо разделяне на управляващите - партията и изпълнителната власт се управляват от Борисов, до момента в който Цветанов се занимава с парламентарната група и структурите. Двамата са пример за спортсменски връзки и колегиалност ", сподели още националният представител.

На въпрос за оценката му за третия мандат на Бойко Борисов, той показа: " Тежък мандат, само че той до момента не е карал леки. Или би трябвало да ръководи в държавно управление на малцинство или в коалиция. А постоянно, когато се прави коалиция, има проблеми. Но мисля, че мандатът върви добре. В България се случиха доста позитивни неща във външнополитически аспект, значими за нашата страна, които към този момент загатнах. А във вътрешната политика също има прогрес - подвигнаха се пенсиите, има стопански напредък, прави се всичко допустимо да се подвигат приходите на хората в една извънредно изстрадала страна като нашата. На процедура Борисов е най-успешният български министър председател в последните години и няма опция. От Българска социалистическа партия отново приказват за избор на съмнение и избори, само че Борисов ще ни ръководи, до момента в който му омръзнем. "

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР