Колаж: Булфото и Б.Борисов, ФБГолемите компактни ромските махали в цяла

...
Колаж: Булфото и Б.Борисов, ФБГолемите компактни ромските махали в цяла
Коментари Харесай

ГЕРБ губи в София, но спечели убедително във Факултета, Максуда и Столипиново

Колаж: Булфото и Б.Борисов, ФБ

Големите компактни ромските махали в цяла България са дали своят вот за ГЕРБ. 

ГЕРБ загуби в вота в София, само че завоюва гласовете в кв. ”Факултета ”.

На миналите парламентарни избори ГЕРБ е отличник по избор в огромните ромски. Малко по-назад в резултата е Движение за права и свободи.

В София ГЕРБ съумя да извоюва победа само в 25-и многомандатен регион, където се намира кв. " Факултета ". Проверка в уеб страницата на ЦИК на резултатите от секциите в ОУ " Тодор Каблешков " в ромския квартал сподели, че гласоподавателите там са обезпечили на партията на Бойко Борисов 857 гласа. Далеч по-късно остават " ИТН " на Слави Трифонов с 253 гласа, както и Българска социалистическа партия с 247 гласа. Във " Факултета " единствено 13 индивида са дали своят вот за Движение за права и свободи, написа " Сега ".

Малко по-различна е изборната картина от секциите в СУ " Димитър Страшимиров ", където гласоподава ромската махала на столичния кв. " Христо Ботев ". Там още веднъж ГЕРБ печели първото място с 1912 гласа, само че Движение за права и свободи този път получава поддръжка от 1010 гласоподаватели. Изненадващо малко по-назад се подрежда " Демократична България ", за която са дали своят вот 877 души.

Ромите в кв. " Максуда " във Варна също са пуснали бюлетина в интерес на ГЕРБ. Там тя получава 453 гласа, а партията на Слави Трифонов е на второ място с 320 гласа, регистрират секционните изборни комисии в локалното ОУ " Отец Паисий ". Срещу Движение за права и свободи са записани 187 гласа, а обединението сред ВОЛЯ и НФСБ печели 132 вота. Толкова получава и Българска социалистическа партия

В пловдивския квартал " Столипиново " ГЕРБ още веднъж е решителен победител, демонстрират данните от СИК в три учебни заведения - ОУ " Пенчо Славейков ", НУ " Кирил Нектариев " и СОУ " Найден Геров ". Там за партията на Борисов са дали своят вот 1933 души, а много по-назад остава Движение за права и свободи с 1660 гласа. Няколко стотин гласа имат още Българска социалистическа партия и " ИТН ". Сходно са разпределени силите и в другия ромски квартал на Пловдив - " Шекер махала ", където ГЕРБ взима 322 гласа, като единствено 4 по-малко са гласовете на Движение за права и свободи.

Не прави изключение и ромската махала на Сливен, чийто поданици гласоподават в 6-то ОУ " Братя Миладинови ". Още в ранните часове на изборния ден пред учебното заведение имаше огромно скупчване на хора. Там 614 души са пуснали бюлетина за ГЕРБ, а 492-ма за Движение за права и свободи. Трети по резултат в тези изборни секции е Българска социалистическа партия с 252 гласа. Жителите на " Надежда " си останаха традиционалисти и подцениха машинния избор.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР