Кола ядките съдържат кофеин, теобромин, теофилин, феноли, протеини, вода и

...
Кола ядките съдържат кофеин, теобромин, теофилин, феноли, протеини, вода и
Коментари Харесай

Ядки кола - екзотични и много полезни

Кола ядките съдържат кофеин, теобромин, теофилин, феноли, протеини, вода и целулоза. Могат да се употребяват в недопечен тип, печени, стрити на прахуляк или на капсули. Имат сладко-горчив усет.

Използват се също по този начин и за изработката на безалкохолни питиета, а в някои африкански религии даже за ритуали. Заради наличието на кофеин, тези ядки са доста потребни за хора със занимателен метаболизъм, защото е потвърдено, че те го форсират. Стимулират сърдечния темп и по този метод се усъвършенства кръвообращението.

Също по този начин имат резултата да покачват притока на О2 в човешкото тяло. В ядките се съдържат летливи съединения, които имат свойството да предотвратяват бактериалните инфекции. Имат диуретично деяние и спомагат за изгарянето на непотребните килограми.

Използват се за лекуване на кашлица, нараснала телесна температура, за повишаване на кръвното налягане, за оросяване на мозъка, за угнетяване на апетита и доста други.

Влизат в състава на доста медицински лекарства. Интересното е, че първата кока-кола е направена точно от тях.

За задачата грузински фармацевт смесва дестилат от кола и дестилат от кока, дружно със захар и газирана вода. В днешно време обаче, Кока-колата не се прави по тази истинска рецепта.

Въпреки изгодите от ядките Кола, се предлага да се внимава с дневния им банкет, защото високите дози кофеин могат да доведат до съдбовен край.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР