Кола бликна в петък сутринта от фонтана с пеликаните на

...
Кола бликна в петък сутринта от фонтана с пеликаните на
Коментари Харесай

Кола бликна от фонтана пред Община Пловдив

Кола бликна в петък сутринта от фонтана с пеликаните на площад „ Стефан Стамболов ” пред Община Пловдив. Оказа се обаче, че това не е самобитен подарък на градската администрация под тепетата за първия образователен ден на малчуганите, а реализация на план на авангардния американски актьор Майк Буше с 90 000 литра от кафявата на цвят газирана безалкохолна напитка.

Той е в Пловдив за присъединяване в 13-ого издание на Нощта на музеите и галериите и екстравагантното му творчество ще бъде показано в изложба „ Сариев ”. Според изкуствоведите Майк Буше е създател, за който не съществуват никакви бариери и ограничавания, когато реши да осъществя някое свое скимване или план.

„ Планирам го от дълго време и в този момент го върша в Пловдив. Да плуваш в големи количества газирана напитка или да видиш отражението си в нея ме вълнува дълго време. 100 000 литра имаше в плана ми в Калифорния, тук ще бъде съвсем същото – 90 000 литра. Много се вълнувам, тъй като хората тук се интересуват и имат отношение към изкуството – нещо, което съм виждал на доста малко места по света ”, разяснява ексцентрикът от Щатите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР