Коктейл Молотов са открили полицаите сред арсенала на протестърите. Бутилката

...
Коктейл Молотов са открили полицаите сред арсенала на протестърите. Бутилката
Коментари Харесай

Протестърите кътали и коктейл Молотов

Коктейл " Молотов " са разкрили служителите на реда измежду арсенала на протестърите. Бутилката с бензин била подготвена за потребление против полицията. Тези лагери, които бяха формирани, се оказаха положителни места за депозиране на самоделните взривни устройства, съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев. Той даде ексклузивен брифинг за дейностите на полицията нощес, когато протестърите гвърлиха по униформените над 100 самоделни бомби, павета, бутилки.

80 служители на реда са ранени при снощните вълнения, заяви старши комисар Георги Хаджиев. Униформените са с изгаряния по лицата, контузии, един от тях е с грубо нарязана ръка. 126 са задържаните, 60 от тях – с престъпни регистрации.

" През вчерашния ден част от протестиращите се пробваха да пробият кордона,  хвърляха по служителите на реда запалени бали със сено, вечерта станахме очевидци по какъв начин служителите на реда с часове бяха замеряни с пиротехнически средства, самоделни взривни устройства, павета, камъни ", разяснява Хаджиев. И изясни дейностите на униформените: " Тактиката ни беше извънредно пасивна и щадяща. Абсолютно поддържа оперативните дейности, които започнаха ръководителите на място. ".

Коктейлът " Молотов " е открит при един от пунктовете край Шератон. " След като установихме, че част от самоделните взривни устройства се вадят от палатковите лагери, взехме решение да освободим придвижването и предприехме акция на " Орлов мост " и при Ректората. Сега придвижването е освободено и се надявам по този начин да остане ", сподели още Георги Хаджиев. Той бе безапелационен, че при премахването на блокадите не е имало никакво напрежение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР