Кокосовото масло е нещо като пенкилер за всякакви проблеми с

...
Кокосовото масло е нещо като пенкилер за всякакви проблеми с
Коментари Харесай

Кокосовото масло и как да го ползваме за косата си

Кокосовото масло е нещо като пенкилер за всевъзможни проблеми с косата. Екзотично ухаещо и прелестно на досег, то може и да не е кой знае какъв брой дейно върху кожата, само че може да реши доста от проблемите на косата ни. Ето няколко метода да го употребяваме.

Като маска преди измиване

Този способ е подобаващ за хора с доста суха и/или къдрава коса. Намазваме щедро цялата коса без корените най-малко час преди къпане. След това мием по нормалния метод с шампоан, като най-после употребяваме и еликсир.

Като добавка в балсама

След като измием косата си и нанесем еликсир, може да прибавим и към една супена лъжица кокосово масло, което да разнесем върху балсама. То ще го " запечата " в косъма.

Като стилизиращ артикул

Когато косата или краищата й са сухи, можем да си позволим да използваме дребни количества кокосово масло за стилизирането й, без да го отмиваме. Важно е вярното количество - най-добре да пробваме с такова, колкото грахово зърно, което да разтопим в дланите си, след което деликатно да нанесем на сухите сектори.

При разресване

Ако косата ни се сплита елементарно, можем да използваме минимално количество кокосово масло на оплетените кичури - гребенът ще се плъзне, без да ни скубе.

Против въшки

Не го пожелаваме, само че пък е добре да се знае - кокосовото масло е също толкоз дейно за премахване на въшките, колкото и специфичните препарати, продавани в аптеките. Важното е процедурата с намазването и разресването да се повтори по три пъти дневно в продължение на пет дни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР