Кокосовото масло е едно от най-полезните масла за косата. Ето

...
Кокосовото масло е едно от най-полезните масла за косата. Ето
Коментари Харесай

10 маски за коса с кокосово масло

Кокосовото масло е едно от най-полезните масла за косата. Ето 10 метода, по които може да го употребявате.
1. Срещу раздробяване на краищата. Просто нанесете маслото в краищата на кичурите.
 Учени: Кокосовото масло може да унищожи ковид Учени: Кокосовото масло може да унищожи ковид
Кокосовото масло евентуално е уместно лекарство при белодробни болести, породени от ковид, настояват филипински учени. Диета...
2. За искра . Две лъжички кокосово масло се смесва с няколко лъжички ефирно масло. Сместа се нанася по дължината на косата, която се завива с найлонова шапка. Престоява се към час. Измива се с шампоан.
3. За възстановяване на растежа на косата. Две чаени лъжички кокосово масло се смесват с лъжичка мед. Стои се 40 минути.
4. За коса с мазни корени и сухи краища . По краищата се поставя кокосово масло, а в корените - кисело мляко. Маската престоява на косата 40-60 минути, написа allthingshair.com.
5. За тъмни коси. За да подчертае блясъка на косата малко сварено кафе се смесва с кокосово масло в съответствие 1:1. Получената маска стои 1 час на косата. 
6. За отмиване на багра от косата. Този способ работи при сухи и повредени коси. Нанасянето на кокосово масло оказва помощ боята да се острани от косата по щадящ метод. Необходимо е маслото да се нанесе на косата, която да се загърне в найлонова шапка и по този начин да се престои 2-3 часа. 
 Ето по какъв начин кокосът ще усъвършенства здравето ви! Ето по какъв начин кокосът ще усъвършенства здравето ви!
Кокосът е един от обичаните артикули на всеки, който желае да резервира здравето и хубостта си за по-дълго. Той освен мирише ужасно,...

7. За елементарно оформяне на косата . Ако имате къдрави коси, може да разтриете малко кокосово масло сред пръстите и да оформите къдриците си.
8. За ламиниращ резултат . 3 с.л. желатин се разтварят в гореща вода и след това се прибавят 2 с.л. кокосово масло. Маската се нанася на косата, като се заобикалят корените и се престоява към час. Най-добре е косата да се загърне в забрадка.
9. За кожата на главата - кокосово масло против пърхот. Приготвя се с щипка сол, 1-2 капки ефирно масло и кокосово масло. Нанася се на кожата на главата, като се масажира леко. Стои се 10-15 минути, по-късно се измива.
10. В шампоана. Ако шампоанът прекомерно изсушава косата може да добавите в него малко кокосово масло, не повече от 1 ч. л. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР