Коко Гоф сложи край на приказката за Каролине Вожняцки на

...
Коко Гоф сложи край на приказката за Каролине Вожняцки на
Коментари Харесай

Приказката приключи: Вожняцки бе близо до сензацията, но не прекъсна победната серия на Гоф

Коко Гоф постави завършек на приказката за Каролине Вожняцки на US Open и продължи към 1/4-фииналите на шампионата! Бившата номер едно отсъстваше от професионалния през последните три година и половина, като в същото време роди две деца, само че реши да направи изненадващо завръщане назад в професионалния тенис и до момента то вървеше повече от впечатляващо, откакто тя се класира за осминафиналите в Ню Йорк, макар че това е едвам третият шампионата за нея, откогато тя възобнови своята кариера. Днес Каро не беше по никакъв начин надалеч от това да завоюва конфликта на поколенията с 19-годишната фаворитка на домакините и даже имаше пробив предника в решителния сет, само че тийнейджърката се активизира в точния момент, с цел да се наложи с финалното 6:3 3:6 6:1 и във финалната осмица ще се изправи против една всред Йелена Остапенко и международната номер едно Ига Швьонтек, която победи преди две седмици в Синсинати.

Бившата номер едно влезе надалеч по-добре в мача и подсети за най-хубавите си години, защото заигра безусловно безпогрешно, до момента в който Гоф очевидно беше напрегната от ролята си на безспорна любимка и допускаше съществено количество непредизвикани неточности, което разреши на датчанката да поведе с 2:0 гейма. Шампионката от Синсинати обаче се окопити много бързо и можехме да забележим какъв брой по-мощно летят нейните удари по отношение на тези на Вожняцки. Местната фаворитка доминираше разигравания благодарение на своя обичан бекхенд и загуби единствено един от идващите седем гейма, с което си подсигурява спечелването на откриващия сет.

33-годишната ветеранка надалеч не се беше отказала и в действителност играеше извънредно устойчиво в началните минути на втората част. Скандинавката разбра, че ще би трябвало да вдигне темпото, в случай че желае да има късмет и можехме към този момент постоянно да я забележим по какъв начин пласира завършващи удари от своя форхенд. Световната номер 6 пък като че ли непринудено самодейността и това се отрази на събитията на корта, тъй като тя трябваше да избавя брейкболи във всяко едно свое подаване и разумно се пропука в осмия гейм, а някогашната финалистка в шампионата не трепна, сервирайки за сета и изравни общия резултат.

Решителната част започва по желан метод за някогашната шампионка от Аустрелиън Оупън, която незабавно реализира пробив и изглеждаше, че сензацията въобще не е надалеч. Тогава Гоф реши да промени тактиката и избра да се задържа по-дълго в разиграванията. Тази тактичност даде резултат, защото несъмнено участващата с " уайлд кард " тенисистка загуби сериозен ресурс от физическите си сили и в последна сметка всички останали геймове бяха извоювани от американката, чието предимство беше несъмнено в последния половин час от конфликта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР