Кои са по-добри - белите или кафявите яйца? Дебатът е

...
Кои са по-добри - белите или кафявите яйца? Дебатът е
Коментари Харесай

Ще превземат ли пазарите изкуствените яйца?

Кои са по-добри - белите или кафявите яйца? Дебатът е съвсем толкоз многогодишен както и този кое се е появило първо - яйцето или кокошката? Във всички случаи и в двата дебата най-малко става дума за същински яйца. Но на доста места в света казусът към този момент е напълно различен - дали купените яйца са снесени от кокошка или са изкуствено забъркани с химикали в мръсни легени в мърляви китайски забутани манифактури. В обществените мрежи е цялостно с клипчета по какъв начин тъкмо се създават изкуствените яйца - малко по малко. В Уганда четирима безскрупулни китайски предприемачи бяха преследвани през октомври 2018 година след обезпокоително изобретение за продажба на подправени яйца по локалните пазари.  Ако, не дай боже, тази гнусота стигне и до нашите географски ширини - дано сме готови. 
Сайтът presswire18.com дава главните разлики сред естествения артикул и изкуствено забъркания: Истинските яйца имат слаба присъща миризма, която липсва на фалшивите; Почукването на подправено яйце издава по-кух тон от същинско яйце;При подправените яйца яйчният жълтък и яйчният белтък се смесват съвсем незабавно, когато яйцето се счупи, до момента в който при същинските яйца жълтъкът ще остане обособен от белтъка за по-дълго време; Жълтъкът на подправените яйца наподобява по-жълт; Фалшивите яйца наподобяват воднисти, когато ги разклатите, тъй като химикалите вътре не се втвърдяват дружно.Малко откакто счупите яйцето белтъкът и жълтъкът се смесват. Фалшивите яйца нямат мирис на храна, даже в случай че са сготвени. Ако са държани навън даже с дни - не притеглят мравки и мухи. Когато пържите подправено яйце, жълтъкът ще се разнесе, без да се обособи в настрана гнездо, за разлика от същинското яйце. Можете да откриете измамата и като натиснете яйцето. Естественото е релативно меко и се чупи елементарно при напън. Тъй като е направено от пластмаса, черупката на подправеното яйце е много корава и не се чупи елементарно.
Ако доближите изкуственото яйце до огъня на газовия котлон, то ще стартира да гори и да мирише неприятно на изгорели химикали.

Фалшивите яйца на външен тип мъчно могат да се разграничат от същинските с изключение на по цената. Имитацията е толкоз умела, че са пресъздадени едно към едно даже въздушната мембрана под черупката, както и тънката бяла нишка, която свързва жълтъка с белтъка. 
Химическата примес за жълтъка се боядисва в жълто с нискокачествени нездравословни оцветители и се потапя във специфична форма, с цел да стане сферична. Цялата тази отвратителна каша е потопена в калиев карбонат, тъй че се образува предпазен филм и с времето изкуственият жълтък няма да се разтече. В различен леген жълтъкът се увива в белтък. После се основава черупката - след неколкократно потапяне в разтвор от парафин, калиев карбонат и гипсов прахуляк.
След като по този начин приготвеният отпадък е приключен, той се изсушава и се подрежда в кутии като същинските яйца. Сред записаните случаи на продажба на изкуствени яйца в никакъв случай не се е случвало да е менте цялото количество. Търговците ги пробутват като ги омесват с същинските.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР