Кои са първите сериозните предизвикателства пред Румен Радев във втория

...
Кои са първите сериозните предизвикателства пред Румен Радев във втория
Коментари Харесай

Вторият мандат: Първите важни задачи и предизвикателства пред Румен Радев

Кои са първите сериозните провокации пред Румен Радев във втория президентски мандат и идните задания, върху които да концентрира вниманието си?

Радостта от успеха бързо ще би трябвало да отстъпи място на значимите задания пред новия остарял президент Румен Радев. В идващите дни следва да свика новото Народно заседание и да организира съвещания с политическите сили за лъчение на постоянно държавно управление.

Да спомогне, само че не да бъде проектант, да спомогне споделям, за съставянето на тази коалиция. Като тази помощ не е действително да се меси в работата на партиите, а по-скоро да припомня каква е рамката на смяната, а точно битка против корупцията и бързо решение на най-наболелите проблеми на обществото като здравната и обществената рецесия, споделя Слави Василев, анализатор.

Според социолога Боряна Димитрова президентът би трябвало да бъде по-настоятелен при консултациите за сформирането на постоянно държавно управление.

Но се надяваме, че този път и президентът ще бъде доста по-настойчив в посредничеството си за сформиране на държавно управление, тъй като това не беше реалност в предходните парламенти.

Председателят на Стратегическия съвет при президента Александър Маринов уточни, че пред страната стоят сложни решения, само че е уверен, че за Радев посоката е ясна.

Концентрация на власт няма, има повишаване на въздействие вследствие на вота на народа. Друг е въпросът, че от доста време насам, за пръв път от 6 години президент и допустимо болшинство в Народното събрание ще бъдат сътрудници към едни и същи базисни полезности и правила на ръководство.

Очаква се в идващите дни президентът да показа и готвените промени в Конституцията.

Той самият сподели, че самостоятелната конституционна тъжба би могла да бъде една такава тематика, само че следва да забележим, споделя Слави Василев, анализатор.

Евроинтеграцията на РСМ още веднъж ще е в обсега на вниманието ни. Тема, по която президентът Радев има ясна позиция.

Много е значимо и президентът съм сигурен го знае, че е значимо да задържим курса, който ние държим, тъй като офанзивите към България са отвред. Аз съм твърдо уверен, че при избирането на Радев с толкоз сериозен резултат, му вдъхва кураж, споделя Слави Василев, анализатор.

Това са упованията. Какво ще ни поднесат идващите 5 години, следва да разберем.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР