Кои са най-добрите и най-лошите източници на протеин.Без протеини хората

...
Кои са най-добрите и най-лошите източници на протеин.Без протеини хората
Коментари Харесай

Кои са най-добрите и най-лошите източници на протеин

Кои са най-хубавите и най-лошите източници на протеин.

Без протеини хората биха били в неприятно здравословно положение.

Това значимо хранително вещество, което се причислява към мазнините и въглехидратите в триото от макронутриенти, освен построява мускулна тъкан,

само че е жизненоважен съставен елемент на хормоните и ензимите, като обезпечава структурна поддръжка на клетките.

За благополучие, когато става дума за протеини, множеството от нас нямат проблеми да задоволят потребностите си. Въпреки това, не всички протеини са идентични.

Всъщност когато хората си набират този макронутриент от месо с високо наличие на наситени

мазнини, това може да бъде нездравословно за здравето на сърцето поради повишение на равнищата на

холестерола. И яденето на прекалено много протеини също може да не остави място за други здравословни храни като плодове и зеленчуци.

Ето за какво една добре планувана диета, която съдържа здравословни протеини, може да подкрепи цялостното ви богатство. И въпреки всичко, с възходящата известност на постните ястия и вариантите на растителна основа, доста хора се питат дали някои източници на протеини са по-добри от други.

Протеините, витамините и минералите са съществени хранителни субстанции. Също по този начин се предлага да се храните 5-6 пъти дневно на дребни порции, вместо да преяждате 3 пъти дневно.

Изданието отбелязва, че е значимо и какво съдържа всяко хранене. Някои артикули могат да решат проблеми, които нарушават естествения метаболитен развой. За всяка хранителна група храните, които форсират метаболитната интензивност, са разнообразни:

Протеин – яйца (особено твърдо сварени); месо (говеждо и постно свинско); месо от домашни птици; черен дроб; риба; бобови храни; ядки; сирена.

Здравословни въглехидрати – ориз; зърнена каша; зеле; тиквички; пипер; лук; гъби; стафиди и сушени кайсии.

 

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР