Кои растения да отглеждаме в спалнята за по-добър сън? Растенията

...
Кои растения да отглеждаме в спалнята за по-добър сън? Растенията
Коментари Харесай

Кои растения да отглеждаме в спалнята за по-добър сън?

Кои растения да отглеждаме в спалнята за по-добър сън? Растенията в спалнята ви оказват помощ първо да заспите, а по-късно и да спите добре през нощта. По-надолу ще разгледаме кои растения са най-подходящи за спокоен сън.

Стайните растения способстват за нашето богатство и ни оказват помощ да реализираме бездънен и спокоен сън. Между другото, би трябвало също да помогне, в случай че най-малко употребявате главните правила на Фън Шуй в спалнята. Това включва нареждане на мебели, огледала и други

Като цяло слагането на растения в спалнята има доста преимущества. Те създават О2, усъвършенстват качеството на въздуха в стаята и са красиви на тип. Страдащите от главоболие обаче би трябвало да внимават, изключително с уханните растения. За тях змийското растение и бръшлянът са добър избор за спалнята, тъй като не цъфтят.

Как стайните растения обезпечават по-добро качество на въздуха?

Растенията основават приятна атмосфера. Само тези, които се усещат добре, могат да заспят надълбоко. Липсата на сън ни разболява и в най-лошия случай може да докара до болести на душeвността.

Зелените листа имат успокоителен резултат. Хората, които се заобикалят от растения, са спокойни. Много растения са освен въздушни филтри, само че и те отделят във въздуха съставки, които работят против доста здравословни проблеми.

Във въздуха в нашите пространства се натрупват разнообразни замърсители. Само нашето наличие и дишане обогатява въздуха с CO₂. Изпарението от килими и мебели способства за замърсяването на въздуха. Разбира се, ние проветряваме постоянно, с цел да осигурим продан на О2.

Но кой поредно следва рекомендациите за постоянна шокова вентилация (интензивен въздушен продан за към 3-10 минути)? Почти никой. И даже да се случи, има постоянно повишение на концентрацията на замърсители. Инсталациите за филтриране на въздуха обезпечават непрекъснато добър въздух.

През целия ден зелените растения правят фотосинтеза, филтрират въглеродния диоксид от въздуха и оставят О2 след себе си. Някои растения в спалнята могат да филтрират замърсители като формалдехид, бензен и трихлороетан и да ги трансфорат в жизненоважен О2.

Почистваме ли постоянно въздуха – кои растения да отглеждаме в спалнята за по-добър сън?

Чистенето ни е в кръвта. Почистваме с прахосмукачка и избърсваме и деликатно отстраняваме всяка забележима трохичка. Но какво да кажем за нашия въздух? Чрез отворените порти и прозорци, с облеклата и обувките, а може би и посредством кучето, ние пренасяме в интериора си неща, които не виждаме с просто око.

Не можем да премахнем тези частици от въздуха с парцали и химикали. Силната миризма от нашия интериор допуска нездравословно влияние върху здравето. А растенията в спалнята противодействат на това замърсяване. Чрез листата си въздухопречистващите растения всмукват замърсители и връщат чист въздух назад в помещението.

За да могат растенията да извършват тази задача, листата би трябвало постоянно да се почистват от прахуляк . За най-благоприятен вътрешен климат се предлагат 5-6 растения на повърхност от 60 м².

Различните растения обезпечават необятен набор от филтриране на въздуха и освен в хола. Растенията в спалнята могат да обогатят въздуха в стаята с скъпи субстанции, които подкрепят нежното заспиване и обезпечават здрав сън.

Домашният прахуляк може да аргументи разтревожен сън на страдащите от алергия. Прахът, който се натрупва върху растенията и другите предмети в стаята, би трябвало да се почиства постоянно. Затова би трябвало постоянно да почиствате растенията от прахуляк или да ги избърсвате с влажна забрадка.

Топ 7 растения за филтриране на въздуха в спалнята за спокоен сън

Имаме потребност от сън. Сънят служи за възобновяване на тялото ни, силите ни се регенерират и можем да стартираме добре идващия ден. Кожата ни е плътна, свежа и мека и се усещаме добре.

За страдание не постоянно е по този начин. За дълбокия сън , който ни връща нужната сила, постоянно има прекалено много смущаващи фактори. Шум, неприятен вътрешен климат и най-често подценяваме спалнята си, когато я обзавеждаме.

И въпреки всичко тъкмо тук атмосферата би трябвало да е подобаваща. Добрата селекция от растения за спалня усъвършенства съня и здравето. Грижите за тези растения са изключително лесни и по тази причина са доста подобаващи за всеки новак.

1. Мирна лилия – кои растения да отглеждаме в спалнята за по-добър сън

Това е същинско универсално растение за филтриране на въздуха. Неговите лъскави зелени листа вършат лесното за поддръжка растение известна декорация.

Като растение в спалнята мирната лилия филтрира от въздуха нездравословните субстанции бензени, трихлоретилен и формалдехид. Освен това мирната лилия се задоволява със сенчесто място и седмично поливане. Това красиво растение се радва на огромна известност измежду стайните растения.

2. Змийско растение в спалнята за по-добър въздух

Змийското растение  ( Dracaena trifasciata ), познато още като “езикът на тъщата ” има необятни зелени листа и е изключително елементарно за обгрижване. Растението филтрира нездравословните субстанции от въздуха, сходно на мирната лилия.

В допълнение, змийското растение отделя също по този начин О2 във въздуха през нощта. Функция, която е доста преференциална за растенията в спалнята. Така можем да дишаме обогатен с О2 въздух цяла нощ и да си осигурим здрав и спокоен сън.

Змийското растение е оптимално и съвременно растение за спалнята. Широките листа обезпечават прелестен вътрешен климат. Растението изисква малко вода и може да издържи на продължителни интервали на суша. Твърди се, че то има свойството да работи против главоболие и високо кръвно налягане .

3. Алое вера като идеално растение в спалнята

Алое вера е интензивно денонощно за кислородния баланс. Според проучване на НАСА екзотичното растение е един от най-ефективните подобрители на въздуха. Това растение е изненадващо спестовно. Малко светлина и поливане понякога е задоволително за „ безсмъртното растение “.

Алое вера образува доста издънки, тъй че даже и вашите другари да могат да имат спокоен сън с това пречистващо въздуха растение. От прясно отрязани листа излиза познатият ни от козметиката подхранващ гел за кожата, който е берекет за раздразнената кожа.

4. Бръшлян – кои растения да отглеждаме в спалнята за по-добър сън

Ако сте мислили за елементарния бръшлян единствено като за градинско растение, вие сте в огромна неточност. Назъбените листа могат да филтрират спорите на мухъла от въздуха.

Мухълът в жилището, изключително в спалнята е огромен призрачен сън. Много преди инфектираните зони да се видят, спорите участват във въздуха. Те пречат на дишането и ни лишават от здрав сън. Освен това мухълът може да провокира алергия и астма.

Сред растенията в спалнята би трябвало да има бръшлян, тъй като единствено след 12 часа бръшлянът филтрира плесента от въздуха. В дълготраен проект бръшлянът контролира влажността и обезпечава удобен вътрешен климат. Но внимавайте: бръшлянът е токсичен и би трябвало да се пази надалеч от деца и животни.

5. Петниста дифенбахия като стайно растение

Дифенбахията е освен приказен пречиствател на въздуха, само че апропо основава топла атмосфера в жилището и спалнята. Големите и цветно изпъстрени листа и високият напредък вършат известни тези растения в интериора.

Петнистата дифенбахия обича ярко и слънчево място. Както и отмерено навлажнена почва. Освен това противодейства на неприятните миризми. Неприятните миризми, като тези, оставяни от пушачи, не се настаняват в стаята.

6. Гардения – кои растения да отглеждаме в спалнята за по-добър сън

Отново нещо ароматно. Ако гарденията е цъфнала, ароматът е чисто сънотворно.

Тя работи като обичан парфюм, прониквайки във въздуха. Ще пандизите очи незабавно щом докоснете възглавницата и ще потънете в бездънен и спокоен сън .

7. Зелената лилия филтрира неприятния въздух

Абсолютен стопанин измежду пречистващите въздуха растения в спалнята е зелената лилия или тъй наречените хлорофитум . Твърди се, че може да отстрани към 90% от формалдехида (канцероген) от въздуха.

Освен това може да всмуква миризми като пушек. В същото време зелената лилия е много лесна за развъждане. Бързо прости, в случай че забравите да я полеете. Без значение дали е слънчево или сенчесто. Полезната зелена лилия се приспособява към съвсем всяко място.

Вижте още:

  • Как да заспим бързо благодарение на военната техника “120 секунди ”
  • Най-добрите билки за сън – по какъв начин да ги употребяваме в разнообразни комбинации
  • Как да подобрим съня си с билки и ракия – рецепта
  • Най-често срещаните вредители на стайните растения – по какъв начин да се отървем

През 1989 година изследване на НАСА удостовери свойствата на зелените растения да усъвършенстват въздуха. Много предубеждения до момента са попречили навлизането на растенията в спалните.

Но в случай че страдате от проблеми със съня, растенията могат да обезпечат по-добър и здравословен сън. За малко под 10 м² спалня ви би трябвало единствено едно растение, което не е доста, само че може да ви донесе доста изгоди за здравето. Особено лекият мирис може да промени атмосферата в спалнята и да обезпечи миг на благополучие преди да заспите.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР