Кои храни са пристрастяващи и защо ти е толкова трудно

...
Кои храни са пристрастяващи и защо ти е толкова трудно
Коментари Харесай

Кои са най-пристрастяващите храни

Кои храни са пристрастяващи и за какво ти е толкоз мъчно да се откажеш от тях? Виж какво споделят научните проучвания за това, което не би трябвало да участва в хладилника ти или в поръчката ти, когато хапваш на открито:

Донътите, сладките, тортите. Според специалистите захарта е най-пристрастяващата съставна част от всички, които постоянно се употребяват в готвенето. В опитите с плъхове учените са открили, че когато дават доста захар на тези лабораторни животни, равнището на допамин в тялото им внезапно се повишава. Това е хормонът на удоволствието, който се отделя при използването на каквато и да пристрастяваща субстанция като наркотичните субстанции. Д-р Марк Голд от университета във Флорида е правил 30-годишни изследвания на храненето на американци и е разкрил, че колкото повече едно дете е консумирало сладки неща през детството си, толкоз по-трудно му е да се откаже от тях в зрелост , тъй като химичната взаимозависимост е още по-силна и е нужна огромна мотивация и воля, с цел да се трансформират навиците на хранене.

Паста. Не самите спагети са толкоз пристрастяващи, колкото сосовете, с които се подготвят, тъй като в тях има доста захар и подправки, които ускоряват апетита, так аче вместо една “френска ” порция да ти се желае да погълнеш една “американска ” – в пъти по-голяма от това, което французите сервират.

Чипс. Количеството сол и лой в него е неуместно огромно. Тази композиция е колкото способна да накара устата ти да се изпълни със слюнка, толкоз е и нездравословна.

Пържени картофи. Те са кошмара за тези, които желаят да отслабнат и продукт-мечта за промишлеността на бързото хранене. Триото сол-захар-мазнина е мощно пристрастяващо. Някои от марките бланширани картофи съдържат и карциногена акриламид, който е доста рисков за здравето.

Но класацията за най-пристрастяващи храни води… СЛАДОЛЕДЪТ. Според резултатите от проучванията с животни, когато се употребява сладолед, вкусовите луковици на езика “претръпват ” и потребни храни, които съдържат естествени захари като динята и пъпеша се усещат като по-безвкусни , в сравнение с когато са похапвани от някой, който не включва постоянно в менюто си сладолед. И за жалост, колкото повече сладолед ядеш, толкоз повече ти се яде…

Виж още:
Кристина Апългейт за здравето и щастието
6 цветя, с които ще дишаш по-добре
Силата на кристалите: за здраве, добър сън, сила и централизация
Любимите спа процедури на звездите

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР