Когато заведох делото срещу Бойко Борисов, много се чудех дали

...
Когато заведох делото срещу Бойко Борисов, много се чудех дали
Коментари Харесай

Кирил Петков: Шоуто на Слави е от миналия сезон

Когато заведох делото против Бойко Борисов, доста се чудех дали да включа и Делян Добрев, само че той не приказва свои хрумвания, а мислите на Борисов. Това съобщи някогашният министър председател Кирил Петков по bTV. Той съди водача на ГЕРБ за половин милион лв.. Петков призна, че има възможност въпреки всичко да заведе и дело против Делян Добрев. Искът бе подаден след брифинг на ГЕРБ, на който Петков и сътрудниците му бяха упрекнати, че са купували по-скъп съветски газ през последници.

30 $ под пазарната цена в Европа тогава - такава е била офертата за 7-те танкера с полутечен газ, сподели Петков. Той се изненадал за какво новият длъжностен кабинет ще вземе единствено един танкер. Обадил се на ерегийния министър на Гърция, който той му споделил, че българското държавно управление не е желало слотове.

„ Чудя се, че толкоз положителни контрактувани кораби бяха просто изпуснати и оставени, вместо да бъдат купени за българската зима “, добави още експремиерът.

Кирил Петков напомни, че България е изпълнявала сткриктно контракта си с " Газпром ", само че сдружението е спряло доставките към страната ни.

Той разяснява предлагането на водача на „ ИТН “ Слави Трифонов за провеждането на референдум за президентска република.

„ Всяко шоу си има своето време. Шоуто, което желае да прожектира Слави Трифонов, е от предишния сезон. Той би трябвало да остане в предишното “, сподели Петков, който дефинира предлагането за референдум като „ на ниска цена трик, с който Трифонов желае да бъде на вълната на някаква нова известност “. Лидерът на Политическа партия е уверен, че към този момент никой не го взима насериозно.

Петков разяснява и изнесените данни от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който се базира на формалната статистика на Национален статистически институт, че кабинетът на Промяната е нараснал зависимостта от съветския импорт с над 160%, а също по този начин е нараснал фрапантно дупката в платежния баланс поради търговията с Русия.

„ Г-н Борисов непрестанно измисля нови тези. Като български министър председател аз се веселя, когато България изнася. Ако сме в границите на Европейски Съюз и съблюдаваме глобите, ще се веселя да изнасяме към всички страни без значение дали са на Изток, или на Запад “, сподели Петков.

Той неглижира и информацията, съгласно която кабинетът „ Петков “ е плащал с 28% повече за газа, като е внасял още веднъж съветски природен газ през дъщерни компании на „ Газпром “ в Румъния и Швейцария.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР