Когато започна да получавам заплата, ще си платя глобата. Така

...
Когато започна да получавам заплата, ще си платя глобата. Така
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Коя държава си жертва сигурността?

" Когато стартира да получавам заплата, ще си платя санкцията ". Така вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов отговори пред БТВ на въпроса дали си е платил наложената му глоба от 300 лв. поради това, че бе уловен да стои на скамейка пред Народния спектакъл в София.
Вицепремиерът напомни, че всички министри и депутати си подаряват заплатите във фонда за битка с ковид. Той посочи, че се оправя със спестяванията си като си прави сметката.
На обвиняванията, че има заплаха жителите да бъдат подложени на нерегламентирано подслушване във връзка със следенето на телефоните на подложените на карантина лица, той бе безапелационен, че не е това задачата на тази мярка. „ Ако някой реши да злоупотребява със закона, може да то направи когато и да е. Смятам, че с тази тематика се спекулира. Мога да дам гаранция, че не е задачата на занятието това, което от Българска социалистическа партия се пробват да внушават – да се подслушват хора и да се следят денононощно “, съобщи Красимир Каракачанов.
Според вицепремиера по време на изключително състояние някои привички и права на живот са нарушени, както в България, по този начин и в чужбина. „ Не е задачата да се подслушва, а да се управлява и следи придвижването на хората, които са инфектирани, рискови или заболели и заплашват здравето на останалите. Смятам, че Българска социалистическа партия като няма какво да кажат и предложат се чудят защо да се заяждат. В моменти на рецесия вместо да се сплотяваме, ние се чудим по какъв начин да си намерим цаката. Когато извадиш 2, 3 или 5 действителни случая на подслушвани жители, да разясняваме, само че за нероден Петко е несериозно да си приказваме “, безапелационен бе той.
Запитан за продажбата на военни парцели той беше безапелационен, че е министърът, продал минимум сходни обекти. „ Казах го в първия ден, когато станах министър – подаръците свършиха. Всяка една продажба е обществена, всеки може да влезе и да ревизира кой какво и какъв брой е продал “, добави той. По думите му се пускат за продажба единствено парцели, които са с отпаднала нужда и не са в проектите на армията, като техният брой е над 1 000. Каракачанов стартира и концепцията върху тях да се построят жилища за военнослужещи.
Относно апела на Българска социалистическа партия да бъдат замразени покупко-продажбите за покупка на нови кораби и военни машини, вицепремиерът съобщи, че няма по какъв начин да се откаже от нещо, което Народното събрание е дал своя вот да се случи. „ Ако те се съберат и решат даже да разпуснем страната, ще би трябвало да я разпуснем. Аз обаче ще съм срещу “, безапелационен бе Каракачанов.
„ Аз съм срещу това опозицията, ей по този начин, от един популизъм, да споделя: „ Дайте да спрем заплатите, да разтурим армията, да разпуснем полицията “. Те просто се чудят какво да кажат “, добави той. Военният министър посочи, че тези планове не предстоят да бъдат плащани, защото няма още контракти и процедурата върви. Красимир Каракачанов показа персоналното си мнение, че до края на годината няма да има заплащания по тези покупко-продажби, а също така те са разсрочени във времето – 6 години за корабите и 9 години за военните машини.
„ Откъде пристигна тази концепция да вземеш пари от сигурността на България и да ги дадеш защо? На калпак ли да ги раздадеш? Коя страна прави това, коя страна си жертва сигурността? “, попита министър Каракачанов. Според него след всяка огромна икономическа рецесия следват политически проблеми, като напомни, че след рецесията от 2008 година са последвали военни дейности в Сирия, Либия и засилените мигрантски потоци към Европа.  
„ Ще спечелим една неустановеност, на следващия ден кой ще ни пази? Кой пратихме в смолянските села като падна снега, опозицията ли? Отидоха военните с остарялата си техника. Това звучи доста добре, само че е жалко и популистко “, безапелационен бе той.
Красимир Каракачанов напомни още веднъж и концепцията си да се ограничи външният импорт на земеделска продукция в интервалите, когато излиза родната такава. „ Земеделието е запас – сигурен стопански запас, ние нямаме петрол, газ, диаманти. Земеделието и земята са възраждали българската стопанска система и в този момент е моментът да възродим българското земеделие. Не е обикновено 80 % да е импорт и България, която е хранила Западна Европа, а след това и Източния блок, да внася домати от Йордания, която има едвам 5 % обработваема повърхност “, добави Каракачанов.
Той прикани това да бъде българското лято и българките хотелиери да привлекат родни туристи посредством налични цени и качествена услуга. „ Като българи би трябвало да бъдем солидарни между тях и да си оказваме помощ един различен, а не както беше през последните 30 години “, добави Красимир Каракачанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР