Когато видят на земята безпомощно птиче без оперение, много хора

...
Когато видят на земята безпомощно птиче без оперение, много хора
Коментари Харесай

Какво да правите, ако намерите птиче, паднало от гнездо

 малко пиленце

Когато видят на земята безпомощно птиче без оперение, доста хора не знаят по какъв начин да му оказват помощ. Писъкът на нещастния мъник пробужда родителския инстинкт даже в най-коравото сърце. Но на вас да не би да са ви казвали в учебно заведение, че не би трябвало да пипате пиленцата? Това са нелепости. Професионалният ветеринар Питър Хелмер ще показа с вас професионални препоръки какво да вършиме в такава обстановка:

Понякога вашето безучастие може да бъде най-хубавото деяние. Възможно е майката на птиченцето да е изхвърчала в търсене на храна и скоро да се върне. Все отново, една птица храни по-добре своето поколение, в сравнение с ветеринарен доктор. Но ето какво да вършиме при положение, че видите птиче в тревата или отвън гнездото.

Без ваша помощ птиченцето не може да се оправи. Увийте го в забрадка и го отнесете на някое дърво в сигурност. Така ще може да помогнете на птицата да откри своето малко. Някои хора имат вяра, че в случай че вземат пиленцето в ръка, птицата ще се откаже от него. Това не е правилно, пернатите имат едва обняние.

Трябва да отнесете пилето на безвредно място. верете се, че го оставяте на сянка и наоколо няма кучета или котки. Когато го заведете на безвредно място, сложете върху него няколко стръкчета трева.

Ако видите, че върху птичето има контузия, би трябвало да го закарате на ветеринар. Запомнете, че травмираното пиленце отхвърля да яде и да пие вода. Затова е значимо допустимо най-скоро да му окажете ветеринарна помощ.
Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР