Когато видяхме примери от Столична община, където една лампа струва

...
Когато видяхме примери от Столична община, където една лампа струва
Коментари Харесай

Петков: Готови сме да помогнем на всяка община, която има нужда от помощ

Когато видяхме образци от Столична община, където една лампа коства над 5000 лв., а същата лампа 1570 лв. , и по едно и също време с това получихме предпочитание за още финансова помощ. Дали част от тези общини имат потребност от тези пари, които харчат четири пъти повече, в сравнение с прага на своите капиталови разноски. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков на парламентарен надзор във връзка с енергийната тематика.

" Поканили сме всяка на община, която има потребност от помощ, подготвени сме да помогнем на всяка една от тях . Но би трябвало да сме сигурни, че като да вземем за пример в Столична община има четири пъти повече капиталов разход ", разкри Петков.

Той разяснява и помощите за промишления ток. " Вече има помощи от 250 лв. на мегаватчас за промишления ток. Има следствия на Министерство на вътрешните работи за тези цени. Защо общините би трябвало да се тормозят, ние ги поканихме. Ние обявихме, че ще има инспекция дали са харчени парите по най-хубавия обществен и транспарантен метод. Учудващо е, обаче, че няма общини, които не са пристигнали с съответни претенции ", уточни той.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР