Когато видите куче от породата Ягдтериер, често може да го

...
Когато видите куче от породата Ягдтериер, често може да го
Коментари Харесай

Отглеждане на Ягдтериер в домашни условия

Когато видите куче от породата Ягдтериер, постоянно може да го объркате малко с породата ротвайлер. Тези кучета имат черно-кафява четина и са известни със забележителните си ловни качества.

Ягдтериерите са работни кучета и обожават да са измежду природата. Породата е кръстоска сред фокстериер и черен териер. В международен мащаб са най-разпространени в Германия, където Ягдтериерите се отглеждат съвсем с единствена цел лов.

Ако и вие сте се сдобили или желаете да се сдобиете с такова куче, ето какво би трябвало да знаете:

Хранене на Ягдтериер

Както множеството дребни породи кучета, Ягдтериерът би трябвало да се храни с качествена кучешка храна, профилирана за размерите му. Както казахме, тези кучета са страхотни ловци, по тази причина може да помислите и за храна предопределена за дейни животни. Задължително спазвайте предписанията на опаковката, по отношение на тежестта на вашия любим и следете по какъв начин се отразява калорийният банкет на силата му.

Дресиране на Ягдтериер

Ягдтериерите са основани и отглеждани като ловни кучета, най-много поради своя кураж, сила и просветеност. Именно поради последното, те са доста подобаващи за дресиране кучета – учат се бързо. Тези животни се усещат най-добре, когато им дадете задача, изключително такава, която ще изразходи огромна част от силата им. Ягдтериерите не могат да бъдат държани у дома по през целия ден, те би трябвало да са на открито. Понеже са ловци, те са и независими – гонят плячката си километри и през всевъзможен терен.

Характер на Ягдтериер

 Ягдтериер

Ягдтериерът е дейна порода куче – той е твърдоглав и смел. Това обаче от време на време не му разрешава да реализира добра връзка с други кучета. Затова и може би не е най-хубавия избор за домакински любим на семейство. Въпреки това, породата се схваща добре с деца. Ако въпреки всичко изборът ви е заключителен, пригответе се за дълги и чести разходки, в случай че желаете у дома да е умерено.

Заболявания при Ягдтериер

Тези кучета са относително здрави, само че въпреки всичко имат по-ниска дълготрайност на живота от други дребни породи – сред 10 и 12 години. Заради нрава си, постоянно Ягдтериерът се ранява, до момента в който тича или скача, по тази причина е значимо да се уверите, че мястото, в което се разхожда или играе, не крие рискове.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР