Когато в дома има малко дете, почти всяка част от

...
Когато в дома има малко дете, почти всяка част от
Коментари Харесай

Как да обезопасим дома си, когато имаме малко дете вкъщи

Когато в дома има малко дете, съвсем всяка част от него се трансформира в евентуална опасност. Малчуганите на ранната детска възраст за бързи, любопитни към света и всичко, което ги заобикаля. Бъдете сигурни, че вашето дете ще желае да изучи всяко кътче от вкъщи, само че тогава по какъв начин да го обезопасите? Ето нашите препоръки по въпроса.

Обезопасете контактите – децата обичат да учат дома и да бъркат където им видят очите, включително и в контактите. Покрийте ги със специфични капачки за контакти, а в случай че нямате може да ги облепите с тиксо. Проблемът е, в случай че този контакт ви би трябвало, по тази причина най-добре използвайте капачки.
 Хранителни неточности при деца и юноши - резултати Хранителни неточности при деца и юноши - резултати
Направените хранителни неточности не са без последици за здравето. Симптомите нормално са скрити и се демонстрират под формата на субклини...

Приберете кухненските принадлежности за готвене – ножове и други рискови неща, с които детето може да се нарани. Вдигнете ги нависоко, с цел да не може да ги доближи.

Махнете всички дребни предмети, които могат да бъдат погълнати – монети, химикал, копчета, конци, дребни играчки и така нататък Освен че може да ги постави в устата си, детето може да се нарани с някои от тях, да ги пъхне в носа си или нещо друго. Преместете ги на високо или ги сложете в долап, който то не може да отвори.

Приберете всички препарати – за разчистване, пране и така нататък Приберете ги в долап, до който детето не може да стигне. Те са токсични, а то няма да знае какво да прави и какво да не прави с тях, щом ги открие.

Внимавайте с домашния любим – в случай че е по-голямо куче, пазете детето от несъзнателно побутване на животното в устрема му да си играе. Ако е котка, почиствайте козината, тъй като детето може да се задави с нея. Така или другояче, какъвто и домакински любим да имате, не го оставяйте самичък с детето ви, изключително до момента в който то към момента е малко, не може да се пази или да каже какво се е случило.
 Ако ДЕЦАТА ви желаят да са при баба и дядо, то повода е ТАЗИ Ако ДЕЦАТА ви желаят да са при баба и дядо, то повода е ТАЗИ
Бабата и дядото изрично са измежду любимците на децата. Тези благи и възрастни хора изрично не се пробват да се състезават с вас, н...

Дръжте аптечка на близо – с най-необходимите неща за оказване на първа помощ, ако се случи нещо. Хубаво е да знаете какво се прави в обстановки, когато детето падне, нарани се, глътне си езика или нещо друго, рисково за здравето му.

Приберете плюшените играчки с пух – те са страхотни и обичани на малчуганите, само че не би трябвало да са наоколо, когато детето спи, тъй като пух може да попадне в устата на детето. Вместо тях използвайте топла пижамка или одеялце, което да топли детето вечер.

Наглеждайте детето – когато и да е, тъй като колкото и да пробвате, не можете да обезопасите всичко. Не знаете какво би хрумнало на детето, с цел да го предотвратите, ето за какво най-добре е да го следите непрекъснато.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР