Когато тримата руски космонавти пристигат на Международната космическа станция (МКС),

...
Когато тримата руски космонавти пристигат на Международната космическа станция (МКС),
Коментари Харесай

Костюмите на руските космонавти не били вдъхновени от украинското знаме

Когато тримата съветски космонавти идват на Международната галактическа станция (МКС), облечени в жълти костюми със сини акценти, някои виждат в това обръщение, че носят цветовете на украинското знаме, съобщи Асошиейтед прес.

Космонавтите Олег Артемиев, Денис Матвеев и Сергей Корсаков дойдоха в петък вечерта на МКС, към три часа след изстрелването на ракетата " Союз-2.1а " с галактическия транспортен съд " С. П. Корольов " от космодрума Байконур в Казахстан, съобщи Българска телеграфна агенция.

Малко след идването им Артемиев обори това изказване. Космонавтът изясни, че всеки екипаж избира цвета на скафандрите към шест месеца преди изстрелването, тъй като те би трябвало да бъдат ушити самостоятелно. И защото са ученици на Московския държавен механически университет " Бауман ", и тримата са избрали цветовете на влиятелното образователно заведение.

" Няма потребност да търсите скрити знаци или знаци в униформата ни ", съобщи Артемиев в изказване в канала на съветската галактическа организация в Телеграм. " Цветът е просто цвят. Той не е обвързван по никакъв метод с Украйна ".

Откакто Русия нахлу в Украйна доскоро повече от три седмици, доста хора употребяват украинското знаме и цветовете му, с цел да покажат взаимност със страната. По мотив скафандрите Олег Артемиев сподели още, че в склада е имало доста жълт материал и " това е повода, заради която трябваше да носим жълто ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР