Когато Tesla за първи път представи тримоторната версия на Model

...
Когато Tesla за първи път представи тримоторната версия на Model
Коментари Харесай

Tesla ще пусне комплект колела на стойност $6000, който ще позволи на Model S Plaid да ускори до 322 км/ч

Когато Tesla за първи път показа тримоторната версия на Model S Plaid, се твърдеше, че доближава оптималната скорост от 322 км/ч, само че моделите в продажба бяха лимитирани до 262 км/ч от съображения за сигурност. Технически колата можеше да се движи по-бързо, само че се нуждаеше от по-ефективни гуми и спирачки при тези скорости. Едва в този момент компанията стартира да предлага сходен комплект, който ви разрешава да ускорите до 322 км / ч.

Неофициално, запалянковците към този момент са достигнали още по-високи скорости на Tesla Model S Plaid, ускорявайки колата до 348 км/ч, откакто софтуерното ограничаване беше отстранено. Самата компания изисква от искащите да се приближат до такива стойности на процедура да доплатят $20 000 за спирачна система с керамични детайли, а в този момент предлага и алтернатива, състояща се от комплект колела с размер R20 за $6 000, който е планиран за употреба по спортни писти с оптималната скорост. На страницата си в Twitter компанията заяви, че опцията Track package скоро ще бъде налична за поръчки и сподели на видео по какъв начин електрическият автомобил с обичаен кръговиден волан набира скорост от 322 км/ч.

Самият комплект колела планува потреблението на гуми Goodyear Supercar 3R с размери 285/35 на предната ос и 305/30 на задната, което е типично за колите с високи динамични характерности. Комплектът колела ще бъде наличен за покупки от юни тази година, а поръчките към този момент се одобряват. Очевидно, в случай че притежателят на автомобила има удостоверение за закупуването на всички свързани варианти, Tesla ще може да отключи оптималното ограничаване на скоростта на колите от серията Plaid. Естествено, придвижването с такава скорост е допустимо единствено на затворени писти и с подобаващ опит.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР