Когато така наречената гола истина или грубата неистина нахлуят в

...
Когато така наречената гола истина или грубата неистина нахлуят в
Коментари Харесай

Д-р Николай Михайлов: Може да се случи немислимото - парламентът да бъде обкръжен отново

" Когато по този начин наречената гола истина или грубата лъжа нахлуят в Народно събрание, постоянно става скандал. Парадоксът е, че освен лъжата, само че и истината заплашва парламентарното равновесие, тя е рисково наличие в Народното събрание " - това разяснява пред психиатърът доктор Николай Михайлов във връзка със словесните конфликти в Народното събрание.

Според него " тези хора, наречени провокатори или сценаристи, по-правилно " са отменили нормативната парламентарна тирада, " с цел да могат да извличат истина, която импонира на техния електорат, по метода, по който той схваща тази истина ".

По думите му държанието в управлението на Народното събрание е " негодно от ден 1 ", като кулминационната точка е било изявлението на зам.-председателя (Татяна Дончева), че ръководителят (Ива Митева) е " болонка на сценаристите " .

" Разкри се една словесна дързост, която изненадва - не че сме си представяли да е невъзможна, само че вътре в политическия човек има един режим на автоцензура, на познание какво е възможно, какво е груба неточност и какво е рисково за сами него (...) Думите могат да бъдат груби и остри и да не бъдат бездарни, единствено че тези бяха доста бездарни - отиваха най-вече на сценаристите, тъй като това е тяхното амплоа, само че не отиват на хора с искания, които желаеха и упорстваха да се разграничават от тях ", акцентира той.

" Мисля, че 12-годишният режим на Борисов приготви този самобитен край на разпада на обществената тирада и на едно държание, което не може да бъде признато по никакъв метод (...) самобитно дъно ", означи доктор Михайлов.

Според него безобразието в тази ситуация дори не е в грозното държание, а в грозната безнаказаност да не се прави и опит да се ръководи страната в стадий на рецесия.

" Накрая може да се случи немислимото - този парламент може да бъде обграден още веднъж, от друго неспокойствие, от друго осъзнаване : за това, че тези 30 година са увенчани с един политически хайлайф, който би трябвало да бъде изместен на мястото на своето просторечие, някъде на улицата, някъде на открито, само че в Народното събрание, като свещена постройка на българската политика, би трябвало да бъдат настанени хора с всичкия си ", акцентира психиатърът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР