Когато страната ни стане пълноправен член на Шенгенското пространство, ще

...
Когато страната ни стане пълноправен член на Шенгенското пространство, ще
Коментари Харесай

Богдан Богданов: Ръст на БВП между 3 и 5% след присъединяването ни към Шенген

Когато страната ни стане пълновръстен член на Шенгенското пространство, ще има повишение на брутния вътрешен артикул с сред 3 и 5%, предвижда министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов.

Заради продължителното време за изчакване пред граничните ни пунктове с Румъния бизнесът търпи загуби всеки час и единственото решение е България и Румъния да станат допустимо най-скоро членове на Шенгенското пространство, сподели министърът на стопанската система Богдан Богданов и добави.

" Това, което видях в този момент и по пътя насам, са километрични опашки, затруднено прекосяване на границите и всичко това пречи на нашия бизнес. Но освен на нашия бизнес, на нашите страни, това е сериозен проблем и за Европа. Ако желаеме Европа да резервира своята конкурентоспособност, ние би трябвало да реализираме заветната си цел - България и Румъния да бъдат изцяло интегрирани в европейското пространство, нашите бизнеси да бъдат конкурентоспособни и да спомогнем за икономическото развиване на Европа и района ".

Заедно с румънския си сътрудник Щефан-Раду Опря министър Богданов откри в Русе българо-румънска конференция с представители на бизнеса от двете страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР