Когато става въпрос за диета, в съзнанието на всеки изниква

...
Когато става въпрос за диета, в съзнанието на всеки изниква
Коментари Харесай

Фракционна диета (Фракционно хранене)

Когато става въпрос за диета, в съзнанието на всеки изниква визията за нескончаем апетит или изтощителни тренировки в залата. Всичко това може да се избегне посредством един специфичен хранителен режим, наименуван фракционна диета.

Какво съставлява тя и за кого е подобаваща?

Фракционната диета се базира на честото хранене в дребни количества. Менюто би трябвало да бъде формирано от здравословни храни, изключващи пържени храни, газирани и подсладени питиета, тестени произведения и сладкиши.

Отслабването с фракционната диета няма мълниеносен резултат, то популярност постепенно и последователно, като съвсем незабележимо се понижават порциите храна. По този метод тялото се принуждава да не натрупа запаси под формата на мазнини.

Ползата от тази диета е най-много в неналичието на непрекъснато възприятие за апетит, характеризиращо съвсем всяка диета, а в бонус получаваме пречистване на тялото от насъбрани отрови с регулирането на храненето и унищожаване на нездравословните хранителни привички.

Като процедура фракционното хранене съставлява делене на одобряваните дневни калории на 6 приема. Всички съществени хранителни субстанции - въглехидрати, протеини, мазнини се разпределят отмерено денем и калориите не натоварват тялото. Храненето условно бива:

- закуска;

- втора закуска;

- обяд;

- следобедна закуска;

 фракционно хранене

- вечеря;

- лека закуска преди лягане.

Високото наличие на калории и протеини се предлага в диетата.

Целта на диетата е да се преобразуват насъбраните мазнини в мускули. Освен че е доста подобаващи за интензивно спортуващи, тя е добър избор за хора след боледуване, които не съумяват да се хранят съответно след смутения хранителен режим по време на боледуването, изпитват задоволеност още при започване на храненето и това им пречи да одобряват нужната на тялото храна.

Ето по какъв начин би трябвало да наподобява една примерна фракционна диета:

Закуска - чаша чай или кафе без захар, 5 бисквити или филийка със сладко;

Втора закуска след 2 часа - овесена каша или плодово смути с крутони;

Обяд - 90 грама паста или порция месо/риба със зеленчуци;

Следобедна закуска - препечена филийка с шунка или сирене;

Вечеря - порция чорба, месо, риба или шунка;

Закуска след вечерята - кисело мляко, млечен шейк или чай.

Фракционната диета усъвършенства метаболизма и има възстановителен резултат при проблеми с чревния тракт. Може да бъде следвана 5 дни, след това да се направи отмора от 10 дни и да се повтори още веднъж.

Важно е сред обособените стадии да не се употребяват тестени произведения, подсладени храни и питиета и закуски от бяло брашно.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР