Когато си представяме идеалната лятна ваканция, често мисълта ни рисува

...
Когато си представяме идеалната лятна ваканция, често мисълта ни рисува
Коментари Харесай

Антипарос - тайното убежище на звездите в Европа

Когато си представяме идеалната лятна почивка, постоянно мисълта ни рисува картини на изящен остров с кристални води, бели пясъци и успокоение, което граничи с безвремие. И е реалност, че сходен остров съществува не доста надалеч от България.
 Патмос - гръцкият остров, от който стартира краят на света
Гръцкият остров, от който стартира Апокалипсисът

Много вяра, история и красиви гледки

За разлика от свръх туристическия Санторини, класическия Миконос или все по-популярния Крит, Антипарос стои малко в страни от вниманието на летните пътешественици. Част от Цикладските острови, той предлага в действителност по-бавна отмора.

Антипарос се гордее с белите си плажове, тюркоазени води и релативно тихите си крайбрежия, където човек може да се наслаждения на спокойствието на морето. Традиционната бяла архитектура на Цикладите пък е спомагателен бонус към ваканцията.
 Снимка 661380

Островът е и скрито леговище на доста звезди, които странят от суетата на Санторини. Том Ханкс и Рита Уилсън имат вила на Антипарос към този момент 15 години, Мадона, Матю Маконъхи и Брус Спрингстийн също са се наслаждавали на отмора тук, написа Conde Nast Traveller.
 Снимка 661379

Сред най-красивите места на Антипарос са Фанари, където множеството локални избират да прекарват времето си. Пълно успокоение пък царува на дребния необитаем остров Деспотико, където има светилище на господ Аполон от VI век прочие н.е.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР