Когато си емпат, състезанията не са твоето нещо. Независимо колко

...
Когато си емпат, състезанията не са твоето нещо. Независимо колко
Коментари Харесай

Когато си емпат, състезанията не са твоето нещо

Когато си емпат, надпреварите не са твоето нещо. Независимо какъв брой си добър, в каквато и да е сфера или направление, даже да си победител, златната купа в ръцете ти няма да тежи повече от разочарованието в очите на индивида или хората, които си надминал.

Виждала съм го нееднократно – двамата полу-финалисти стоят ръка за ръка и чакат да схванат кой от тях ще стане победител. Когато се чува името на спечелилия, в случай че е себецентриран, това е миг на цялостно благополучие, което даже не може да бъде следено.

Ако обаче е сензитивен и попивателен, първата му реакция е да се обърне и да прегърне индивида, който е победил, с почитание и чувство за признателност, че е имал толкоз заслужен „ съперник “. И щастието, несъмнено, не е цялостно, тъй като страстите, които изпитва в този миг са страстите на всички присъстващи, освен неговите лични.

Ако търсим златната среда, би трябвало да победиш с достолепие, само че да не забравяш пътя и всички, които си срещнал по него. Да останеш чист и с отворено сърце. Да се потупаш по гърба за добре свършената работа, само че да не се определяш с успеха си, употребявайки я за основаване на йерархичност в връзките.

Дори в случай че го прехвърлим в битовите ни взаимоотношения, мисля че в разногласия или фамилни спорове, стремежът на единия или двамата да „ победят “ в дебата е… непотребен.

Какво печелим в действителност, в случай че с успеха си просто се дистанцираме от ден на ден и повече от хората, които твърдим, че обичаме? Колко е значимо да излезеш „ прав “?

От особена значимост ли е да си интелигентен, кадърен и активен, в случай че най-после се окажеш самичък в съвършения си, съвършен свят, в който по този начин и не съумя да допуснеш „ грешката “ да си повече самоотвержен и приемащ, в сравнение с претенциозен и осъдителен…

създател: Ванеса Виденова

Инфо: https://chetilishte.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР