Когато се заговори за диетично и здравословно хранене, по-голямата част

...
Когато се заговори за диетично и здравословно хранене, по-голямата част
Коментари Харесай

Четирите С-та: Храни, които са по-богати на протеин от пилешкото

Когато се заприказва за диетично и здравословно хранене, по-голямата част от нас непроменяемо се обръщат към пилешко месо със зеленчуци за главните ястия. Трябва да знаете обаче, че пилешкото месо, което през днешния ден продават по-магазините, е обработвано с най-различни препарати, а и самите пилета са отглеждани с антибиотици и други химикали, с цел да пораснат по-бързо и да станат по-големи.

Не по-малко значим и фактът, че това надалеч не е храната с най-високо наличие на протеин, от която ние се нуждаем, с цел да реализираме положителни крайни резултати.

Следващите храни, които ще ви предложим, са по-богати на протеин от пилешкото и умерено можете да ги потърсите, в случай че решите да спазвате здравословен режим на хранене:

 Скариди

1. Скариди - извършени са проучвания, които потвърждават, че към 15 огромни скариди носят на тялото ви към 140 калории и 34 грама протеин. За да не покачвате неприятния си холестерол, може да избегнете пърженето им, а маслото да замените с празненство сос;

 Сайтан

2. Сайтан - ароматно житно растение, от което можете да извършите да речем кюфтето за сандвича си - на усет е като пилешко, само че половин чаша от него съдържа 31.5 г протеин;

 Смути

3. Смути - според от дозата протеин, от която се нуждаете, може да включите разнообразни артикули и тяхното количество да варира съгласно усета ви. Подходящи тук са спанак, банан, конопено семе, соево мляко, шамфъстък. Миксът от тези артикули се трансформира в енергийна бомба за организма ви;

 Сирене Котидж

4. Сирене Котидж - в примес с дребни горски плодове това сирене ще ви донесе както нужната доза протеин за деня, по този начин и доста приятни страсти, основани на усета.

Ако желаете да сте здрави и енергични, не трябва да се ограничавате с 2-3 вида храна. Всички изброени тук са положителни заместители на към този момент баналното пилешко месо, а ще доставят на организма ви повече протеини, в сравнение с сте предполагали.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР