Пропорция на жилища с намалени цени за продажба „най-високи от повече от десетилетие“

...
Когато се приложи към средната искана цена, при £366 281
Коментари Харесай

Когато се приложи към средната искана цена, при £366 281 през септември, това се равнява на типично намаление от £22 709.

< p>Порталът за имоти каза, че цифрите предполагат, че някои продавачи са били твърде оптимистично настроени относно първоначалните си офертни цени и е трябвало да направят някои по-големи от обичайните корекции.

Това идва на фона на спада в жилищата пазар след 14 последователни повишения на лихвените проценти от Bank of England в опит да ограничи нарастващата инфлация.

Това подейства, за да увеличи цената на заемите, включително за ипотеки.

И по-нататъшно увеличение, макар и вероятно последно, се прогнозира тази седмица.

Tesco и Sainsbury използват „потенциално хитри тактики“ с цените на картите за лоялност, кои? твърди

В скорошно проучване на 65 икономисти, всички до един прогнозираха, че централната банка ще повиши лихвения процент до 5,5% в четвъртък от 5,25%, което ще отбележи най-високото му ниво от 2007 г. насам.

< p>Въпреки това, Rightmove каза, че има признаци, че активността на жилищния пазар започва да се засилва, като броят на новите имоти, излизащи на пазара, е скочил с 12% през първата седмица на септември, в сравнение със средния седмичен обем през август.< /p>„Сега сме много по-близо до върха на цикъла“

Тим Банистър от Rightmove каза: „Беше по-бавен от обикновено август, така че всички погледи ще бъдат насочени към пазарната активност през следващите няколко седмици, които ще определи тенденцията за останалата част от годината.

„Комбинацията от 14 последователни повишения на лихвените проценти на Bank of England и много купувачи и продавачи, които все още наваксват изгубените пандемични празници, допринесе за по-голяма от очаквано лятно затишие, въпреки че все още очакваме есенен подскок.“

Г-н Банистър добави: „Договарят се много продажби за имоти, чиято цена е на правилното ниво, а тези, които се продават, все още вземат пет дни по-малко, отколкото по това време през 2019 г.

„Също така виждаме намаляване на броя на пропаданията, тъй като пазарните условия и ипотечните лихви се стабилизират.“

Как ви засяга кризата с ипотечните кредити?

Анди МакХюго, директор на McHugo Homes в Бирмингам, каза: „За почти 20 години продажба на жилища, смятам, че това лято и миналото лято бяха най-уморените, може би поради влиянието на невъзможността да пътувам лятото на 2020 г. и 2021 г., но очевидно и с настоящата икономическа обстановка.

„Окуражаващо е, че от началото на септември наблюдаваме ръст в запитванията, тъй като повече собственици на жилища бяха мотивирани да излязат в пазар, което би трябвало да помогне да се превърне в продажби през следващите седмици и месеци."

Прочетете повече:
Може ли ипотечната мизерия да накара гласоподавателите на торите да сменят?
Какво причинява ипотечната криза?

„Грешките на банката подхраниха инфлацията“

Ако основният лихвен процент наистина достигне връх тази седмица от 5,5% от начална точка от 0,1%, това ще се нареди сред най-големите от така наречените цикли на затягане за последните 100 години , само след скокове, които се случиха в края на 1980-те и в началото и края на 1970-те години.

Рецесията придружаваше всички тези предишни резки увеличения на лихвените проценти и спадът ще присъства все по-често в съзнанието на паричната банка на Банката политически комитет, с 14-те увеличения на лихвените проценти, които вече е направил, все още не са се отразили напълно в реалната икономика.

Данните между сега и съобщението в четвъртък все още могат да повлияят на резултата, като данните за инфлацията за август вероятно трябва да бъдат публикувани в сряда за да преодолее тенденцията на спад благодарение на покачващите се цени на бензина.

Въпреки че темпът на покачване на цените постепенно намалява от своя връх от 11,1% миналия октомври - до 6,8% през годината до юли - той остава висок .

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР