Когато се готвех да стана майка за първи път и

...
Когато се готвех да стана майка за първи път и
Коментари Харесай

Най-добрите биберони-залъгалки

Когато се готвех да стана майка за първи път и изучавах описите с неща за родилния дом в интернет, по някаква причина биберонът-залъгалка не беше измежду тях.
Няколко часа след раждането към този момент съжалявах за това. Оказа се, че е доста мъчно да успокоя бебето без залъгалка. Това важи за всяка амбициозна майка, която има малко мляко и още по-малко опит с бебета. Разказва майката на две деца Анна Борисова и дава препоръки по какъв начин да да изберете подобаваща залъгалка.

С биберон или без

Повечето новородени в действителност могат да бъдат успокоени най-малко за малко (безценни минути!) със залъгалката. А проблемите с кърменето и неправилното “закачане “ на бебето за зърното на гърдата, което предвещават съперниците на биберона, могат да бъдат предотвратени, в случай че сте създали верен избор.

Изборът

Във всеки детски магазин можете да намерите разнообразни типове залъгалки за бебета от 0 до 6 месеца. Този размер се смята за минимален, макар че някои производители имат предложения за бебета от 0 до 3 месеца и даже модели за недоносени и такива с ниско тегло при раждане.
Остава единствено да разберете коя залъгалка е подобаваща за вашето новородено.  

Латекс или силикон

Съвременните биберони-залъгалки са направени от два материала: силикон (органичен полимер на основата на силиций) и латекс / каучук (и двете са получени от сока от каучукови дървета). 
Залъгалките от латекс съществуват от времето на нашето детство, само че през днешния ден те се създават по-рядко, защото в съпоставяне със силикона имат обилни дефекти.

Недостатъци на латексовите:

- Меки са, елементарно се раздират и напукват (включително поради честа стерилизация) и затова краткотрайни.
- Те имат характерен каучуков усет.
- Тъй като латексът се получава от растителен сок, той съдържа протеини, които могат да доведат до алергии.
Силиконът няма тези дефекти: залъгалките, направени от него, са трайни, без усет, не провокират алергични реакции и разрешават всевъзможни способи за домашна стерилизация и дезинфекция.

От друга страна доста бебета харесват по-меките латексови залъгалки и не са склонни да ги заменят с по-твърдите силиконови.
За майките главният мотив в интерес на латексовите артикули е техният натурален генезис. Въпреки че в действителност тази „ непринуденост “ е много относителна, защото при обработката на растителни първични материали към нея неизбежно се прибавят тежки метали и багрила. Днес от ден на ден родители, а с тях и производители, се отхвърлят от латекса

Лично за мен отговорът на въпроса коя залъгалка е по-добра, латекс или силикон, стана явен незабавно: бебето изрично не хареса меката  – единствено „ избра “ силиконовата.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР