Когато Сърджан Джокович говори, обичайно създава големи заглавия. Бащата на

...
Когато Сърджан Джокович говори, обичайно създава големи заглавия. Бащата на
Коментари Харесай

Сърджан Джокович: Новак измести центъра на тенис света в Източна Европа


Когато Сърджан Джокович приказва, всекидневно основава огромни заглавия. Бащата на Новак бе посетител на подкаста Biznis Price, където се опита да изясни за какво синът му не е обичан от почитателите толкоз, колкото Роджър Федерер и Рафаел Надал:

„ Новак не им дава аргументи да не го обичат. Защо тогава се случва това? Не зная. Може би тъй като тенисът е капиталистически спорт, основан от англичаните за хората от тяхната висока класа. И внезапно някакъв сърбин се появява от дребна, бедна страна и е най-хубавият в спота за последните 15 години – в този момент тенисът е и наш спорт, “ сподели Сърджан.

„ Те би трябвало да одобряват, че центърът на тенис света се измести към Източна Европа, към Изтока. Трябва да го одобряват, без значение дали им харесва. “

Миналата седмица Джокович завоюва купата в Тел Авив, като се появиха и отрицателни мнения за избора му да играе в Израел.

„ Критиките са част от специалността им, “ сподели Ноле по въпроса. „ Получавам доста рецензии за разнообразни неща и решения. Професионален спортист съм, тенисист – в случай че избера да вземам участие на даден шампионат, то има причина за това. “

Новак добави и че медиите в никакъв случай не са били доброжелателни към него през кариерата му:

„ Невинаги са учтиви. Просто би трябвало да се оправям с това, “ призна той.

В момента някогашният №1 е в Астана, където стартира акцията си с безапелационна победа с 6-1 6-1 над Кристиан Гарин.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР