Когато решите да си купите кученце вие променяте не само

...
Когато решите да си купите кученце вие променяте не само
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем при покупката на куче

Когато решите да си купите кученце вие променяте освен своя живот, само че и живота на цялото ви семейство. Вие поемате отговорност за живота на едно ново малко създание!

Ето няколко съвета по какъв начин да се сдобиете със крепко, мъдро и породисто кученце, което да ви даде цялата си обич.

Първо би трябвало да определите породата на кучето което желаете. Трябва да се съобразите с потребностите които имат другите породи и да прецените коя ще е най-подходяща за вас.

След това изберете пола. Преценете дали желаете да поемете по-голяма отговорност при закупуването на женско куче. Защо? Защото при всяко раждане вие би трябвало да се заемете с развъждането и намирането на нов дом на дребните кученца.

Освен разноски за закупуване на куче, би трябвало да предвидите разноски за медицински прегледи, ваксини, храна, играчки и други разнородни потребности.

Най- подобаващата възраст за пазаруване на кученце е когато то е към 45 дни. Ако е отделено от майка си от по-малко то няма да има натурален имунитет.

Произходът е от огромно значение. Уверете се, че кучето е породисто, потърсете информация за родителите на кучето и родословното му дърво. Винаги купувайте кучета от клубове, които се занимават със законна развъдна активност. В България има към този момент доста такива лицензирани развъдни клубове предлагащи разнообразни породи кучета.

За да се сдобиете с едно малко крепко кученце е належащо да имате малко самообладание, защото кучилата се възнамеряват отсега нататък и е належащо да се запишете. Така вие ще сте сигурни за произхода и родословието на дребното кутре, което ще бъде заверено в България.

Ваксините ще бъдат направени по отношение на всички условия и ще има лекар, който ще познава кученцето от малко. Хората, които са развъдили кученцето ще оказват помощ и дават способени препоръки по отношение на развъждането и дресирането на кутрето.

Не бързайте, не рискувайте при покупката на кученце. Съберете нужната информация и не се доверявайте доста на магазините за домашни любимци!

Изследване демонстрира, че 70% от закупените кученца от зоомагазини са заболели, апатични и недоверчиви. Няма нищо по-хубаво от това да подариш на детето си, а и на себе си едно крепко и пухкаво кутренце.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР