Когато приключи една връзка, дълго време се чувстваме сякаш никога

...
Когато приключи една връзка, дълго време се чувстваме сякаш никога
Коментари Харесай

Колко време ни трябва, за да забравим бившия?

Когато завърши една връзка, дълго време се усещаме като че ли в никакъв случай няма да може да преодолеем някогашния си. Този психолог преглежда по кое време това възприятие си отива.

Всеки, когато в миналото е бил заставен да преодолее сложна разлъка, се е питал какъв брой време ще му би трябвало да се възвърне след връзката с някогашния. Истината е, че всяка обстановка е изцяло друга и точни дни и часове е невероятно да се дефинират. Този психолог, обаче, дава най-близкото до точното време, което ни е нужно, с цел да продължим напред след връзката.

Доктор Уайът Фишър дефинира два вида раздели – когато възприятията стартират да понижат преди самото разкъсване, и тези, при които занапред след раздялата би трябвало да преодолеем някогашната си половинка. 

 Колко време ни би трябвало, с цел да забравим някогашния?

Ако смятате, че вашите усеща са почнали да понижат още по време на връзката, значи евентуално ще ви бъде по-лесно да продължите напред след раздялата. Най-лесно разпознаваемата индикация за това дали възприятията ви затихват е отговорът на въпроса дали си представяте бъдеще с колегата си. Ако не го виждате до вас в дълготраен проект, евентуално на подсъзнателно равнище към този момент сте започвали да се сбогувате с този човек.

Най-често процесът на възобновяване след връзка продължава от 6 седмици до 6 месеца. За по-кратките връзки интервалът евентуално се върти към първата цифра, като даже може да е по-малко от месец в някои случаи. Но за връзките, които са траяли години наред, най-често лишава по-дълго.

Това, което можете да извършите в подобен миг, в действителност е да не се фокусирате върху времето. Всяка връзка е друга и събитията за края й са разнообразни. Дайте си нужната отмора от връзките с някогашния и задоволително време да продължите напред.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР