Когато президентът ни връчи мандата за съставяне на правителство, тогава

...
Когато президентът ни връчи мандата за съставяне на правителство, тогава
Коментари Харесай

Илко Стоянов: Не сме се отказали от мажоритарния вот

Когато президентът ни връчи мандата за сформиране на държавно управление, тогава ще действаме. Основната роля на Народното събрание е законодателната, съобщи в ефира на Радио Благоевград националният представител от „ ИТН “, Илко Стоянов. Той дефинира протичащото се в Народното събрание като връщане на живота на Народното събрание и на парламентаризма. 

Стоянов изрази съмнение, че това Народно заседание няма да изкара цялостен мандат, само че ще бъдат прегледани оптимален брой законопроекти. Относно концепцията за прекосяването към мажоритарни избори Илко Стоянов акцентира, че партията „ ИТН “ е поредна и не се е отказала от мажоритарния избор. Относно предлагането на ГЕРБ за мажоритарни избори, Стоянов изясни, че законопроектът е писан " на коляно ". 

Ние би трябвало да знаем във всеки един регион какъв брой гласоподавателя има. Не може да проведем такива избори въз основата на неточни статистически данни, акцентира Илко Стоянов и посочи, че би трябвало да бъдат избрани мажоритарните региони.

В Изборния кодекс, който  „ ИТН “ ще предложи, в неговите заключителни разпореждания е указано, че идващите избори би трябвало да се праведат мажоритарно. Дебатът, който ще се организира би трябвало да се случи за няколко години, а не за едно денонощие, безапелационен е Илко Стоянов. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР