„Когато президентът атакува правителството, отслабва позициите на България. Това не

...
„Когато президентът атакува правителството, отслабва позициите на България. Това не
Коментари Харесай

Цонева: Атаките на президента към правителството отслабват позициите на България

„ Когато президентът нападна държавното управление, отслабва позициите на България. Това не следва да се случва”. Това съобщи в предаването „ Здравей, България” депутатката от „ Демократична България” Антоанета Цонева.

Преди това тя напомни, че от Демократична България от първия ден на войната са били на позицията, че на съветската експанзия би трябвало да се отговори твърдо и България би трябвало да застане до Украйна, с всички нейни претенции и потребности - както с обезпечаване на военна помощ, по този начин и с подкрепяне на бежанците.

„ Ние като европейска страна и член на НАТО би трябвало да браним свободата на Украйна”, сподели Цонева.

Тя напомни, че сега има три плана за решение. „ Единият е на „ Демократична България”, който включва военнотехническа помощ. Това е формулировката, върху която ние ще настояваме. Според нас това би трябвало да бъде признато от парламента”, съобщи Цонева.

Що се отнася до позицията на съдружните сътрудници от Българска социалистическа партия, които се заканват да изоставен обединението, в случай че се одобри, че страната ни може да прати военна помощ на Украйна, Цонева сподели:

„ Не може да се ръководи посредством боязън. Не може да има коалиция, конструирана към шантаж. България е нападната към този момент, нашият газ е спрян”, сподели тя.

„ Едностранно договорите ни са изменени и ние отхвърляме да ги изпълняваме. Това нещо през последните дни беше тежко манипулирани – бяха предоставени на най-високо равнище недостоверни данни, че има европейски страни и компании, които са подготвени да го вършат. Вчера имаше среща на европейските енергийни министри и комисарят по енергетика изрично съобщи, че никой не може да си мисли да заплаща в рубли, тъй като това нарушава европейските санкции”, съобщи Цонева.

За да останат в ръководството, от „ Демократична България” желаят обединението да реализира „ проведен съдбоносен отговор в отбрана на националния интерес”.

По геополитическите въпроси били възможни необятни болшинства в Народното събрание, счита още Цонева.

Тя не чака след утрешното гласоподаване в Народно събрание да се стигне до държавно управление на малцинството. „ Надявам се да има болшинство на достолепието в Народното събрание и водачите на страната да приказват и да се държат по метод, който да съхранява достолепието на българските граждани”, сподели Цонева.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР